• home
  • Food blog
  • Kickstart je dag met deze 3 groene smoothie recepten!

Kickstart je dag met deze 3 groene smoothie recepten!

Groene smoothies zijn gezond, lekker en supermakkelijk om te maken. Dit zijn onze 3 favoriete groene smoothie recepten. Probeer ze uit!

Waarom een groene smoothie drinken?

Een groene smoothie is de ultieme manier om je vitamine intake een boost te geven. Groene smoothies zijn gezond, lekker en supermakkelijk om te maken. Ik probeer iedere dag te ontbijten met een gezonde smoothie.

Als je nog nooit een groene smoothie hebt gehad klinkt het misschien raar om spinazie, boerenkool of selderij toe te voegen. Maar geloof me, het is echt de moeite waard. Door ‘s morgens een groene smoothie te drinken kickstart je je vitamine inname. Een gezonde groene smoothie bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt: eiwit, gezonde vetten, vitamine en vezels. 

Is een groene smoothie gezond?

Iedereen weet dat fruit veel vitaminen en vezels bevat, maar fruit bevat ook veel suiker. En als je een smoothie aan het maken bent, ben je snel geneigd om heel veel fruit in je smoothie te doen. Want dat is lekker. 

Maar echt gezond is het niet. De vruchtensuikers worden snel opgenomen in je bloed en dat resulteert in een onmiddellijke stijging van je suikerspiegel. Als reactie neemt de productie van insuline enorm toe waardoor je bloedsuikerspiegel sterk daalt. Door die daling ontstaat een suikerdip die ervoor zorgt dat je opnieuw naar zoete voedingswaren grijpt.

Een gezonde groene smoothie bevat ongeveer twee eetlepels gezonde vetten, een handvol fruit, twee handjes vol groenten en een handvol eiwit. 

Groene bladgroenten zijn gezond

Groene bladgroenten zitten boordevol vezels, eiwitten, vitaminen, anti-oxidanten en mineralen. Bovendien bevatten groene bladgroenten unieke voedingsstoffen die in geen enkele andere groentesoort te vinden zijn. 

groene bladgroente gezond

Tip: volg je een plantaardig dieet? Gebruik dan havermelk in plaats van gewone melk.

Dit zijn de drie lekkerste groene smoothies

Mega gezonde mango-spinaziesmoothie met matcha 

Deze groene topper is hip en happening, en dat is niet voor niets. Matcha wordt al eeuwen gebruikt in Japan, en daar weten ze wel wat goed voor je is. Oorspronkelijk komt matcha uit China. Matcha-poeder bestaat uit gedroogde en vermalen theebladeren. 

Deze smoothie is gezond en lekker. Als je nog nooit matcha hebt geprobeerd, raad ik je aan om deze smoothie toch te proberen. Je gooit alles in de blender en genieten maar – you can thank me later.

Het recept vind je hier.

Gezonde matcha smoothie

Boerenkool-mangosmoothie met avocado 

Deze smoothie is echt peak fitgirl. Kale? Check. Avocado? Check. Mango? Je raadt het al: check. Dit is lekker als ontbijt – een betere kickstart qua vitamines kun je bijna niet krijgen. Maar hij is ook perfect om rond een uur of 2 of 3 te drinken, om zo de middagdip te voorkomen. 

Deze smoothie is zoet en hartig tegelijk. Ik ben geen fitgirl, maar wel fan. Misschien klinkt dit als een vreemde combinatie, en dat is het ook wel een beetje. Maar als alles samenkomt, ontstaat er een soort magisch samenspel. Probeer het maar een keer.   

Het recept vind je hier.

Boerenkool smoothie

Frisse appel-spinaziesmoothie

Dit is echt een supergezonde smoothie. Ik kan me voorstellen dat je denkt dat je niet echt gelukkig wordt van de combinatie appel en spinazie. Ik dacht eerst ook: waarom doe ik dit? Maar newsflash: hij is vet lekker. De sesamzaadjes zijn een leuke toevoeging, vind ik. Ik ben ook altijd fan van nootjes in smoothies, omdat noten goed voor je zijn. Vandaar de amandelen.

Als je de smoothie vegan wilt maken, vervang je de melk of yoghurt door een plantaardig alternatief, zoals sojamelk of amandelyoghurt. Alles gaat in de blender en hoppakee, giet die vitamines maar in je keel!

Het recept vind je hier 

Appel en spinazie smoothie


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten