Afvallen met maaltijdvervangers: zo doe je het

Afvallen, het kan een hele opgave zijn. De een begint fanatiek te sporten, een ander focust zich op gezond eten. En weer een ander huurt een personal trainer of diëtist in om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Je doet je best om lekker in je vel te zitten!

Maar niet iedereen heeft de tijd of de luxe om op die manier af te vallen. Betekent dat einde verhaal? Zeker niet – er leiden altijd meerdere wegen naar Rome. Je kunt bijvoorbeeld ook afvallen met maaltijdshakes.

Maar wat zijn maaltijdshakes en hoe werken ze? En waar moet je op letten bij het kopen van zulke maaltijdvervangers? Wij leggen het je uit. Met deze tips wordt afvallen een makkie. Succes!

Afvallen: verbruik meer calorieën dan je binnenkrijgt

Voordat we vertellen hoe je kunt afvallen met maaltijdshakes, is het goed om te weten hoe afvallen überhaupt werkt.

Het principe van afvallen komt neer op het volgende: je moet meer calorieën verbranden dan dat je opneemt. Door dit calorietekort gaat je lichaam namelijk reserves (lees: vetten) aanspreken om te verbranden. En het verbranden van vetten zorgt ervoor dat je afvalt.

Sporten volhouden met groepslessen

Wat zijn maaltijdshakes?

Maaltijdshakes zijn een populair voorbeeld van maaltijdvervangers. Zo’n shake komt in poedervorm en zit boordevol vitaminen en mineralen.

Je voegt er water aan toe en hoppa, je hebt een drinkbare maaltijd. Alles wat je nodig hebt, zit erin. En dat met minder calorieën dan de gemiddelde maaltijd.

Afvallen met maaltijdvervangers is populair omdat het makkelijk is. Ga maar na: het drinken van zo’n maaltijdshake kost minder tijd en moeite dan een tot op de milligram nauwkeurig afgewogen maaltijd. Veel mensen hebben (of nemen) daar de tijd niet voor in hun drukke dag.

Hoeveel shakes per dag? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur. In principe kun je elke maaltijd vervangen met een maaltijdvervanger. Ook met één shake per dag beperk je je calorie-inname al! Eet ter aanvulling wel genoeg groente en fruit én drink genoeg water. 

voorbeeld maaltijdshake

Wat zit in maaltijdvervangende shakes?

Maaltijdvervangende shakes bevatten alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Denk aan eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen én gezonde vetten.

Dit maakt afvallen een stuk makkelijker: je krijgt binnen wat je nodig hebt, zonder over je calorieën heen te gaan! Zelf eens maaltijdvervangende shakes proberen?

Afvallen met maaltijdshakes: waar moet je op letten?

Voor afvallen met maaltijdshakes moet je op een paar dingen letten. Het eerste wat je moet doen: check de voedingswaarden en ingrediënten op de verpakking. 

Zit er veel suiker in? Slecht idee: van suiker krijg je sneller honger. Let ook op het aantal vezels en eiwitten. Eiwitten geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel een tussendoortje pakt.

Combineer je maaltijdvervangers met veel sporten? Juist dan wil je voldoende eiwitten binnenkrijgen – het herstelt je spieren na een training.

De beste maaltijdshakes om af te vallen bevatten in ieder geval: 

  • genoeg eiwitten (minimaal 20 gram)
  • weinig tot geen suikers
  • vitamines en mineralen
  • genoeg vezels (minimaal 8 gram)

Wil je op een makkelijke manier afvallen zonder veel tijd kwijt te zijn? Maaltijdvervangers zijn ideaal, juist voor mensen met een druk leven.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten