De 3 beste mueslirepen recepten

Mueslirepen zijn het perfecte tussendoortje. Je kunt ze lekker makkelijk meenemen naar je werk, school of studie. Ook voor thuis is het ideaal om even snel iets te kunnen pakken.

Lekkere en gezonde mueslirepen

Mueslirepen zijn het perfecte tussendoortje, maar de snack- en mueslirepen uit de supermarkt zijn vaak niet gezond. En nee, ook niet de repen die claimen dat ze gezond zijn. Vaak zitten er veel geraffineerde suikers in. En heb je een mueslireep gevonden waarbij het aantal onnatuurlijke suikers meevalt, dan is de kans groot dat-ie knetterduur is.

Soms denk je dat er niet zo veel suiker in een reep zit, maar dan zijn ze ‘verborgen’ in de ingrediëntenlijst. Een paar voorbeelden van suiker die in de ingrediëntenlijst niet direct opvallen als suiker: glucosestroop, maltodextrine, vruchtenconcentraat en oligofructosestroop. 

Dat kun je zelf beter! 

Tip: wil je beginnen met meal preppen?

Zelf gezonde mueslirepen maken 

Ook al ga je zelf mueslirepen (of eigenlijk havermoutrepen) maken, dat betekent nog niet dat je er 5 per dag van kunt eten. Ook in zelfgemaakte mueslibars zit suiker. Geen geraffineerde suiker, maar wel suiker uit bijvoorbeeld dadels en agavesiroop. Daarnaast zitten er vaak veel noten in. Noten zijn supergezond, maar ook noten kun je niet onbeperkt eten vanwege het hoge vetgehalte. 

Niets is op zichzelf gezond: het hangt er altijd vanaf hoe je hele levensstijl eruitziet. Dus eet je gezond? Dan kun je prima een granola-bar eten (hier vind je trouwens het ultieme granola recept). Maar eet niet iedere dag 5 van deze repen als lunch. Dan krijg je alsnog veel te veel suikers en vetten binnen. 

Tip: wat is muesli eigenlijk?

De voordelen van zelf mueslirepen maken

  • Ze zijn gezonder 
  • Ze zijn lekkerder 
  • Je kunt zelf bepalen wat je erin doet 
  • Je weet precies wat erin zit 
  • Het is stukken goedkoper

Dit zijn onze 3 favoriete mueslirepen recepten

Traditionele mueslirepen: gezond en makkelijk (zonder oven!)

Dit is de standaard-versie. Als je deze onder de knie hebt (en dat is niet zo moeilijk) kun je allerlei andere ingrediënten toevoegen.

Je kunt ook extra’s toevoegen. Houd voor de zekerheid zo’n 40 gram in totaal aan. Meer kan wel, maar dan kan het zijn dat je repen niet meer goed aan elkaar plakken. Je kunt (bijna) eindeloos variëren, dus leef je uit!

Tip: in dit blog lees je wat havermout precies is en wat de gezondheidsvoordelen van havermout zijn.

Voorbeelden van lekkere combinaties in een mueslireep:

  • gehakte pure chocolade
  • geraspte kokos (kokossnippers)
  • gedroogd fruit, zoals gedroogde abrikozen

Het recept vind je hier

Mueslirepen maken

Mueslirepen met gezonde zaden en noten

Dit is een variatie op de gewone mueslireep. Bomvol superfoods! Lekker en gezond tussendoortje. Deze is perfect voor een uur of 3 of 4, als je nog even moet tot je avondeten. Maak de repen extra lekker met witte chocola. Veel beter dan een kant-en-klare reep uit de supermarkt!

Het recept vind je hier

mueslirepen met zaden en noten

Chocolade mueslireep: lekkere en gezonde snack

Deze chocolade mueslireep is de ultieme upgrade van het traditionele mueslirepen recept. De repen zijn een verantwoorde snack. Ten minste, als je niet uitschiet met de chocola. Deze chocolade mueslireep is voedzaam, rijk aan vezels en makkelijk om mee te nemen.

Het recept vind je hier.

Mueslirepen met chocolate chips

 


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten