Dit zijn de beste boeken over het carnivore diet

carnivore dieet boeken

Het carnivoor dieet heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Het carnivoor dieet is een manier van leven waarbij je alleen vlees en dierlijke producten eet.

Als je het carnivore diet volgt, eet je dus alleen vlees of dierlijke producten. Fruit, groenten, noten, peulvruchten, granen en zaden passen niet in je voedingspatroon. Ook moet je de inname van bepaalde zuivelproducten die lactose bevatten beperken of elimineren om vast te houden aan het nul-koolhydratenplan van het dieet. 

Het dieet staat bekend om zijn mogelijke gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, verbeterde spijsvertering en verhoogde energie.

Of je nu een ervaren carnivoor bent of geïnteresseerd bent in het uitproberen van deze lifestyle, er zijn veel boeken beschikbaar over dit onderwerp. 

In dit blog delen we de 6 beste boeken over het carnivore dieet

 • The Carnivore Code – Paul Saladino
 • The Carnivore Diet – Shawn Baker
 • The Carnivore Cookbook – Maria Emmerich
 • Carnivore Cure –  Judy Cho
 • The Carnivore Diet Bible – Stephen Baker 
 • Sacred Cow – Diana Rodgers,, Robb Wolf 

informatie over het carnivore dieet

The Carnivore Code – Paul Saladino

carnivore code boek kopen

Lezers waarderen “The Carnivore Code” voor het onthullen van verrassende inzichten over voeding, waarbij velen hun gezondheid en welzijn hebben verbeterd door het volgen van het carnivoor dieet.

Pluspunten:

 • Biedt diepgaande informatie en inzichten over het carnivoor dieet.
 • Heeft veel lezers geholpen hun gezondheid te verbeteren en gewicht te verliezen.
 • Goed onderbouwd met wetenschappelijke referenties en persoonlijke ervaringen.

Minpunten:

 • Sommige delen kunnen te technisch zijn voor sommige lezers.
 • Enkele lezers vonden bepaalde informatie te verrassend of tegenstrijdig met gangbare voedingsadviezen.

In “The Carnivore Code” onthult Dr. Paul Saladino de verrassende waarheid over zogenaamd gezonde voedingsmiddelen en presenteert hij een programma om je gezondheid te herwinnen met het echte voorouderlijke dieet. 

Ondanks dat we langer leven, kampen velen met ziektes zoals diabetes, depressie en hartziekten. Velen hebben ook moeite met gewichtsverlies. Dr. Saladino toont aan dat een vleesgebaseerd dieet ontstekingen vermindert, slaap verbetert, mentale helderheid bevordert en helpt bij gewichtsverlies. 

Beste boek over het carnivore dieet

Hij weerlegt mythes over “gezonde” voedingsmiddelen zoals granen en groenten en benadrukt de voordelen van een volledig vleesdieet. Het boek biedt stapsgewijze begeleiding, maaltijdplannen en antwoorden op veelgestelde vragen. 

Dr. Saladino, een erkend expert op het gebied van het carnivoor dieet, heeft deze aanpak gebruikt om talloze patiënten te helpen.

Ook interessant: wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van lever?

The Carnivore Diet – Shawn Baker

carnivore diet boek kopen

Bekijk op bol.com

Bekijk op amazon.nl

Lezers waarderen Shawn Baker’s “Carnivore Diet” voor zijn diepgaande inzichten en levensveranderende effecten, waarbij velen gezondheidsvoordelen ervaren en zich verjongd voelen door een carnivoor dieet.

Pluspunten:

 • Diepgaande inzichten en onderbouwing van het dieet.
 • Inspirerende getuigenissen van gezondheidstransformaties.
 • Eenvoud en effectiviteit van het dieet.

Minpunten:

 • Sommige delen kunnen te technisch zijn voor sommige lezers.
 • Het boek kan voor sommigen als te radicaal worden beschouwd.

Shawn Baker’s “Carnivore Diet” is een baanbrekende voedingsstrategie die de conventionele voedingswetenschap op zijn kop zet. 

Deze vleesgerichte eetstijl is eenvoudig, effectief en kan diverse gezondheidsproblemen, zoals gewrichtspijn, spijsverteringsproblemen en mentale instabiliteit, verminderen of zelfs omkeren. 

Het boek duikt in de evolutionaire, historische en voedingswetenschappelijke onderbouwing van het dieet en bespreekt de opmerkelijke transformaties die mensen hebben ervaren. Baker, een elite-atleet en medisch dokter met ervaring als gevechtstrauma-chirurg, weerlegt veelvoorkomende misvattingen over het carnivoordieet en biedt begeleiding voor de overgang naar deze levensstijl. 

Hij heeft duizenden geïnspireerd om deze voedingsbenadering te omarmen voor gezondheid en welzijn.

Sacred Cow – Diana Rodgers, Robb Wolf 

sacred cow boek omslag

Bekijk op bol.com

Bekijk op amazon.nl

Hoewel dit niet strikt een boek over het carnivore dieet is, biedt het waardevolle informatie over het consumeren van beter vlees, waardoor het een relevante toevoeging is aan de lijst met boeken over het carnivore dieet.

“Sacred Cow” biedt een grondige, wetenschappelijk onderbouwde verdediging van vleesconsumptie, waarbij gezondheids-, ethische en milieukwesties worden aangepakt, terwijl het de misvattingen over vlees en duurzame landbouw uitdaagt.

Pluspunten:

 • Wetenschappelijk onderbouwde argumenten over de gezondheidsvoordelen van vlees.
 • Diepgaande analyse van de ethische en milieueffecten van vleesproductie.
 • Biedt praktische begeleiding en referenties voor verdere studie.

Minpunten:

 • Kan voor sommigen als contrair worden beschouwd.
 • Mogelijk niet overtuigend voor die-hard vegetariërs of veganisten.

“Sacred Cow” van diëtiste Diana Rodgers en biochemicus Robb Wolf gaat in tegen de gangbare overtuiging dat het verminderen of elimineren van rood vlees uit ons dieet essentieel is voor onze gezondheid en het milieu. 

Het boek onthult dat plantaardige landbouw niet noodzakelijk beter is en dat vlees en dierlijk vet cruciaal zijn voor onze gezondheid. 

Ze benadrukken dat een duurzaam voedselsysteem dieren nodig heeft en dat regeneratieve veehouderij kan helpen bij het tegengaan van klimaatverandering. 

The Carnivore Cookbook – Maria Emmerich 

carnivore cookbook

Bekijk op bol.com

Bekijk op amazon.nl

Het boek biedt een diepgaand inzicht in het carnivore dieet met eenvoudige recepten, maar sommige lezers vinden het dieet niet universeel effectief en missen variatie in smaak.

Pluspunten:

 • Duidelijke en eerlijke uitleg over het carnivore dieet.
 • Eenvoudige en smakelijke recepten.
 • Nuttige informatie over voedingsmythes en de wetenschap achter het dieet.

Minpunten:

 • Sommige recepten, zoals de carnivore wafels, voldoen niet aan de smaakverwachtingen.
 • Het dieet is niet voor iedereen even effectief.

In “The Carnivore Cookbook” combineert Maria Emmerich, een expert in voeding en welzijn, het keto-dieet met een vleesgerichte levensstijl. 

Ze stelt dat onze voorouders voornamelijk vleeseters waren en dat onze moderne diëten, veranderd door landbouw en voedseladditieven, niet zijn afgestemd op wat ons lichaam echt nodig heeft. 

Het boek belicht de nadelen van planten, zoals antinutriënten die onze gezondheid kunnen schaden. Emmerich introduceert een protocol om auto-immuunproblemen te genezen en biedt meer dan 100 vleesgerichte recepten.

The Carnivore Diet Bible – Stephen Baker 

carnivore diet bible

Bekijk op bol.com

Bekijk op amazon.nl

De reviews geven aan dat het boek een goede introductie biedt tot het carnivoordieet, maar sommigen vinden het te oppervlakkig en missen wetenschappelijke onderbouwing. Anderen waarderen de eenvoudige gids, maar bekritiseren de recepten als niet strikt carnivoor.

Pluspunten:

 • Goede introductie tot het carnivoordieet.
 • Eenvoudige en begrijpelijke gids.
 • Sommige lezers ervaren positieve gezondheidseffecten.

Minpunten:

 • Gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing en diepgang.
 • De recepten worden niet als strikt carnivoor beschouwd.

Stephen Baker stelt in zijn grondig onderzochte boek dat gangbaar dieetadvies schadelijk is en pleit voor een natuurlijk dieet dat op vlees is gebaseerd voor optimale gezondheid. 

Hij weerlegt mythes over vetten, belicht de gevaren van koolhydraten en suiker, en biedt lezers voordelen zoals gewichtsverlies, verhoogde energie, verminderd risico op ziekten, en verbeterde mentale helderheid. 

Het boek bevat een gedetailleerde gids om te starten met het carnivoor dieet, 30 recepten, technieken voor betere resultaten, hulp bij veelvoorkomende obstakels en tips voor uit eten gaan. 

Carnivore Cure – Judy Cho

carnivore cure boek

Bekijk op bol.com

Bekijk op amazon.nl

Het boek “Carnivore Cure” van Dr. Judy biedt een diepgaande wetenschappelijke kijk op het carnivore dieet, maar mist specifieke informatie voor bepaalde levensfasen en gezondheidsproblemen.

Pluspunten:

 • Diepgaande wetenschappelijke details over het carnivore dieet.
 • Uitleg over de negatieve impact van bewerkte voedingsmiddelen.
 • Praktische benadering voor het implementeren van het dieet.

Minpunten:

 • Ontbreken van specifieke informatie voor bepaalde levensfasen zoals de menopauze.
 • Geen gedetailleerde informatie voor specifieke gezondheidsproblemen 

Carnivore Cure” van Judy Cho is het eerste eliminatieprotocol dat uitlegt hoe een vleesgebaseerd dieet kan bijdragen aan genezing en het bereiken van optimale gezondheid. 

Terwijl de meeste eliminatiediëten zich richten op het verwijderen van bewerkte voedingsmiddelen en toevoegingen, benadrukt dit boek het belang van het elimineren van plantaardige gifstoffen die ziekten kunnen veroorzaken. 

Het boek toont aan waarom een volledig vleesdieet ideaal is voor gezondheid en genezing. Naast de theorie biedt “Carnivore Cure” praktische tips, recepten en getuigenissen van mensen die het dieet hebben geprobeerd en hun ervaringen delen.

Tot slot

Het kiezen voor het carnivore dieet is een persoonlijke beslissing die grondig onderzoek vereist.

Deze boeken bieden een solide basis voor diegenen die overwegen deze levensstijl te omarmen of simpelweg meer willen weten over de voordelen en uitdagingen van een vleesgericht dieet.

Ongeacht je huidige eetgewoonten, is het altijd waardevol om geïnformeerd te zijn en verschillende perspectieven te overwegen. Duik in deze boeken en ontdek of het carnivore dieet iets voor jou is.

Lees meer content over boeken:

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten