• home
  • Food blog
  • Gaan topsport en vegan samen? Het antwoord zal je verbazen.

Gaan topsport en vegan samen? Het antwoord zal je verbazen.

Vegan topsporter

Als je aan topsporters denkt, denk je niet waarschijnlijk niet direct aan een vegan levensstijl.

In mijn gedachten eten bodybuilders kilo’s vlees per dag, ontbijten ze met 8 rauwe eieren in een shake en drinken ze een liter melk als tussendoortje.

Zie je het voor je?

Maar er zijn steeds meer topatleten, bodybuilders en sporters die een plantaardig dieet volgen. Het is dus mogelijk om met een veganistisch dieet bij de fitste mensen van de wereld horen. Sterker nog, atleten die overstappen op een vegan dieet, willen niet meer terug.

Dit zijn 6 topsporters die succesvol zijn met een plantaardig dieet.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton vegan top atleet

Formule 1 wereldkampioen Lewis Hamilton won zijn vierde en vijfde titel nadat hij was begonnen met het volgen van een vegan dieet.

Hamilton is volgens Forbes de tiende best betaalde atleet ter wereld. Dankzij werelddeals met met L’Oreal, Mercedes en Tommy Hilfiger heeft de Formule 1 coureur een geschat vermogen van 285 miljoen dollar.

In een gesprek met de BBC over zijn overgang naar een veganistisch dieet, zei Hamilton:

“Het is verschrikkelijk wat de mensheid de wereld aandoet… de vervuiling die afkomstig is van de veeteelt is ongelooflijk. De vervuiling (uitstoot) die gepaard gaat met veeteelt is groter dan de uitstoot die vliegtuigen en auto’s samen produceren. Dat is toch bizar.

Bovendien is het verschrikkelijk wat we de dieren aandoen, en ik wil daar niet aan bijdragen.”

Tip: dit is het verschil tussen een vegan dieet en een vegetarisch dieet.

Morgan Mitchell

Morgan Mitchell plantaardig dieet

Morgan Mitchell is een Australische sprinter die zich heeft gespecialiseerd in de 400 meter sprint. Morgan is meervoudig kampioen op de 400 meter. Ze zegt dat ze zich gezonder en fitter voelt dankzij haar vegan dieet. Maar dit is niet haar enige motief om een plantaardig dieet te volgen.

Morgan is sinds 2014 veganist. In een interview vertelde ze het volgende over haar switch naar een plantaardig dieet.

“Mijn nu ex-vriend had een paar documentaires bekeken en me laten zien en gezegd dat we veganistisch moesten worden. Ik liet alles meteen vallen en deed het. Ik heb sindsdien niet meer teruggekeken. Ik ben echt 100% vegan! Wanneer ik moet reizen, doe ik altijd wat onderzoek om te zien waar de dichtstbijzijnde supermarkt is en of er coole veganistische cafés in de buurt zijn.”

Abel Trujillo

Abel Trujillo vegan

Abel “Killa” Trujillo is een MMA vechter in de UFC.

De Amerikaan dankt zijn titels aan zijn veganistische levensstijl – evenals compassie voor dieren en de aarde.

Trujillo schrijft regelmatig over veganisme en medelevend leven op zijn Twitter-account. In juli schreef de atleet: “Geluk is het nieuwe rijkdom. Innerlijke vrede is het nieuwe succes. Gezondheid is de nieuwe rijkdom. Medeleven is de nieuwe cool.”

Barny du Plessis

vegan bodybuilder

Barny du Plessis is ’s werelds eerste veganistische bodybuilder en Mr Universe 2014. Naast deze titel heeft hij meerdere nationale en internationale titels bemachtigd.

Du Plessis werd veganist nadat hij zich in 2013 was gestopt met bodybuilding vanwege een toenemende gezondheidsproblemen, waaronder een hernia en zure reflux. Na een veganistische levensstijl te hebben aangenomen, zag de bodybuilder zijn conditie radicaal verbeteren en keerde hij terug naar het podium. Met als hoogtepunt: het winnen van de Mr Universe-titel in 2014.

“Tegenwoordig train ik half zoveel, half zo veel maar krijg ik betere resultaten. Waarom? Slechts één antwoord, veganistisch, GMO-vrij en biologisch. Mijn lichaam loopt perfect”, vertelde Du Plessis aan de Metro.

Over het weer wedijveren nadat hij veganist was geworden met zijn partner, Josie – World’s Strongest Woman 2010, zei Du Plessis: “We hebben nu een punt om te bewijzen en een enorme stimulans. We vertegenwoordigen de veganisten van de wereld, alle dieren en het milieu. Mijn kruistocht is om de wereld te laten zien dat we een gezond, gelukkig en voorspoedig leven kunnen leiden zonder uitbuiting van onschuldige wezens.”

Nate Diaz

Vegan MMA vechter

Nate Diaz is ook MMA vechter in de UFC.

Diaz werd vegan op 18-jarige leeftijd, geïnspireerd door zijn oudere broer en voormalig kampioen weltergewicht in Strikeforce en WEC, Nick Diaz.

“Ik denk dat je een slimmere en intelligentere vechter bent als je vegan wordt. Mijn broer en ik staan ​​aan de top van het spel en lopen al een tijdje mee. We doen duidelijk iets goed. Weten hoe je moet vechten is een ding, weten hoe je je beter kunt voelen is goud waard.”

Patrik Baboumian

Vegan strongmen

Patrik omarmde de vegan lifestyle in 2011. “Ik merkte gewoon dat ik dacht dat als ik de dieren die ik met mijn eigen handen moeten eten zou moeten doden, ik dat niet kon omdat ik te medelevend was. Ik voelde dat ik mezelf voor de gek hield vlees te eten gezien mijn onvermogen om een ​​dier te doden, dus ik dacht dat ik maar beter eerlijk tegen mezelf kon zijn en stopte met het eten van vlees. “

Hiermee inspireert hij atleten en andere mensen om veganisme te proberen, iets waar hij erg trots op is.

Topsport en een vegan dieet gaan dus goed samen!

 

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten