Dit zijn 5 lekkere en gezonde sinterklaas-recepten

Sinterklaas recepten

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier: Sinterklaas komt er weer aan. Hoewel we allemaal van de goedheiligman houden, zijn wij vooral fan van al het lekkers dat hij meeneemt.

Enige probleempje is dat december knettervol zit met feestdagen.

Om ervoor te zorgen dat je in 2020 nog in je feestjurk (m/v) past, hebben wij een oplossing voor je bedacht. Dat betekent niet dat je dit allemaal onbeperkt kunt eten, maar het is ieder geval beter dan het alternatief met 100% boter en suiker.

Hier komen onze 5 lekkere én gezonde sinterklaasrecepten!

Speculaas-smoothie

Als je ’s ochtends al in de sintstemming wilt komen, ben je verplicht om deze speculaas-smoothie te maken. Niet te zoet, maar wel heel lekker. Je begint met de basics: banaan en havermout. Dan een beetje zoetigheid van de dadels en ten slotte the secret ingredient voor de smaak van speculaas.

Het grootste voordeel van deze smoothie is dat je alles bij elkaar in de blender kunt mikken, dus je hoeft niet veel te doen voor je sintontbijtje.

Tip: smoothies zijn gezond, lekker en supermakkelijk om te maken: alleen maar voordelen. Ik ontbijt iedere dag met een gezonde smoothie en drink na het sporten vaak een proteïnerijke smoothie als post-work-outsnack. In dit blog vind je 22 gezonde smoothie recepten.

Smoothie Sinterklaas speculaas

Kruidnoten

Wat is Sinterklaas zonder kruidnoten (of pepernoten, ik vergeet ook altijd het verschil)? Precies, helemaal niks. En om heel eerlijk te zijn: zelfgemaakte kruidnoten zijn altijd lekkerder dan de kant-en-klare versie. En deze dus ook.

We hebben een recept waarmee je lekkere kruidnoten maakt, die ook nog eens niet superongezond zijn. Winning!

Het enige probleem is dat je hier waarschijnlijk niet mee wilt gooien, omdat ze dus zo lekker zijn. Dus verstop ze een beetje als Sinterklaas binnenkomt, om te voorkomen dat de Pieten ze door de kamer gaan smijten. Je bent gewaarschuwd.

Vegan kruidnoten zelfgemaakt

Kruidnotencake

Als je slim bent, dan maak je een extra batch kruidnoten van het recept hierboven. Dan kun je ze verwerken in deze kruidnotencake. Net als de andere recepten in dit overzicht is ook de kruidnotencake een gezonde(re) toevoeging voor sinterklaasavond. Cake is altijd makkelijk om te maken, dus deze ook.

Combineer dat met de kruidnoten die je toch al had gemaakt en je hebt met minimale inzet een topcake.

Kruidnoten cake sinterklaas

Gevulde speculaas

Nu denk je waarschijnlijk: ja ho eens even, smoothies en kruidnoten oké, maar gezonde gevulde speculaas bestaat niet! Nou, echt wel. Met deze versie ben je niet kotsmisselijk na twee stukjes, en je hebt ook niet het gevoel dat je een klont suiker en boter naar binnen jaagt.

We hebben een paar slimme ingrediënten gevonden die deze dikmakers vervangen. Het beste is dat je bijna niet merkt dat deze versie stukken gezonder is dan het origineel.

Gevulde speculaas recept healthy

Sinterklaas cheesecake

Cheesecake maakt alles beter. Deze speciale cheesecake à la Sint is de perfecte decemberversie van onze lievelingstaart. Om heel eerlijk te zijn verwachtte ik van tevoren niet dat ik dit zo lekker zou vinden, maar deze gezonde Sinterklaas cheesecake is echt de kers op de taart van jouw 5 december.

Cheesecake gezonde versie

Ik hoop dat je een flinke dosis gezonde sintspiration hebt opgedaan!

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten