• home
  • Food blog
  • Uitgebreide review van Nutribites Green Juice + koopadvies

Uitgebreide review van Nutribites Green Juice + koopadvies

green juice review

Er zijn verschillende juices op de markt die je helpen met het binnenkrijgen van extra voedingsstoffen. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in? En is het lekker, of even doorbijten? Vandaag: een review van Nutribites Green Juice.

Samenvatting van de review:

  • Nutribites Green Juice is een eenvoudige manier om snel goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Het is vegan en haalt alles uit plantaardige ingrediënten.
  • De ingrediëntenlijst is transparant en bevat zowel bekende superfoods als ‘gewone’ groenten en fruit. Het product bevat veel tarwegras, algen, zeewieren en andere voedzame ingrediënten.
  • Na een week van gebruik voelde de reviewer zich energieker zonder het zenuwachtige gevoel dat soms van koffie komt. Het product is makkelijk op te nemen in de dagelijkse routine.

Koopadvies

De Nutribites Green Juice is een waardevolle toevoeging aan een gezonde levensstijl en bevat een breed scala aan voedingsstoffen. Het is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke manier om extra voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wat belooft Nutribites?

Nutribites belooft het volgende over de Green Juice: “Al jouw favoriete superfoods in één heerlijk drankje. Zonder dagelijkse boodschappen, geen juicer nodig en nooit meer gedoe met schoonmaken!”

Nutribites lijkt zich te richten op mensen die nu een juicer of sapcentrifuge gebruiken.

Om eerlijk te zijn gebruik ik geen van beide. Vooral omdat deze apparaten veel ruimte in beslag nemen en ik geen zin heb om alles iedere dag schoon te maken.

Wat dat betreft is de Green Juice dus een interessant alternatief. 

Wat is de Green Juice?

De Green Juice is een voedingssupplement in poedervorm. Je kunt iedere dag een schepje toevoegen aan water, (plantaardige) melk, smoothies of juices. Nutribites raadt zelf 5-20 gram per dag aan.

  • Ondersteunend: 5 gram (half maatschepje) per dag als je gezond leeft en eet.
  • Normaal: 10 gram (1 maatschepje) per dag.
  • Turbo: 2 x 10 gram (1 maatschepje) per dag, verdeeld over twee momenten.

Het grote voordeel van de Green Juice is dat het een snelle en eenvoudige manier is om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Je moet dit soort producten niet zien als vervanging, maar als extra kick. En wat ons aansprak: het is vegan! De Green Juice van Nutribites haalt alles uit plantaardige ingrediënten.

green juice nutribites review

Review Nutribites Green Juice

De verpakking ziet er netjes uit, niet heel anders dan andere poeders. Het is een pot met 300 gram. Overigens heeft Nutribites ook een proefverpakking met 70 gram, voor als je eerst een kleinere hoeveelheid wilt proberen.

Het label is duidelijk: veel voedingssupplementen gebruiken moeilijke teksten om ‘professioneel’ over te komen, maar dit is veel fijner. Geen ingewikkelde Latijnse benamingen voor de ingrediënten, maar gewoon de Nederlandse term. Lekker transparant!

De ingrediëntenlijst ziet er veelbelovend uit. Ik noem een paar die het meeste opvallen. 

Tarwegras, dit is het belangrijkste onderdeel van de Green Juice. Tarwegras is een superfood die rijk is aan voedingsstoffen, waaronder aminozuren. Goed om te zien dat het poeder veel tarwegras bevat, in plaats van een supergoedkope en nutteloze vulstof. 

Chlorella, spirulina en kelp zijn algen en zeewieren. Hierin zit onder meer veel ijzer en vetten die je normaal uit vis haalt. Voor voor vegetariërs en veganisten zijn algen en wieren een goede vervanger voor belangrijke voedingsstoffen.

Ashwaganda (Indiase ginseng) kende ik niet, maar het heeft versterkende en zelfs ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt al eeuwen gebruikt als ayurvedische geneeswijze.

Naast deze ‘bijzondere’ ingrediënten bevat de Green Juice ook veel ingrediënten die er op het eerste oog gewoontjes uitzien, zoals appel, spinazie, blauwe bes en boerenkool.

Deze soorten groenten en fruit zijn lang niet allemaal onderdeel van de superfood-hype. Toch bevatten ze veel goede voedingsstoffen – soms nog meer dan bepaalde superfoods.

Ik vind het zelf heel leuk dat Nutribites niet alleen voor de gehypete producten (zoals matcha-poeder) gaat, maar ook ‘gewone’ groenten en fruit toevoegt aan de Green Juice. 

Voor de test heb ik de normale hoeveelheid aangehouden, één schepje per dag. Ik heb het eerst geprobeerd met water, maar ik ben al snel overgestapt naar mixen met havermelk of een ontbijtsmoothie.

De smaak is een beetje grassig (door het tarwegras) en munt- of menthol-achtig. Daarnaast komt de stevia-smaak ook naar voren. Ik vind dat niet erg, maar ik merk dat ik het in de ochtend makkelijker wegdrink met een glas havermelk dan met water. Ook de combinatie met kokoswater bevalt goed, voor on the go. 

Na een week gebruiken merkte ik dat ik een energieker gevoel had, zonder dat zenuwachtige gevoel dat je soms van koffie krijgt. Als je het ’s ochtends neemt, heb je gelijk een soort kickstart van je dag.

Ik merkte sowieso dat het heel makkelijk was om in mijn dagelijkse routine op te nemen. 

groene sapjes poeder

Conclusie review Nutribites

Als je wilt beginnen met Green Juice, raad ik zeker aan om deze van Nutribites in je overwegingen mee te nemen. In tegenstelling tot sommige andere juices, bevat deze een breed palet aan voedingsstoffen, veel vezels en weinig opvulstoffen.   

Geen enkel product kan in zijn eentje een ongezonde levensstijl gezond maken. Maar deze Green Juice is een waardevolle toevoeging aan een gezonde leefstijl.

Het bevat veel verschillende superfoods en daardoor voedingsstoffen, die je heel makkelijk toevoegt aan je dagelijkse shake. Als je de smaak goed vindt, kun je de Green Juice ook prima aan water toevoegen. Je kunt ook je dagelijkse smoothie of ontbijtbowl upgraden. 

Als je iedere dag een schepje Green Juice toevoegt aan je eetpatroon, krijg je moeiteloos een hele berg aan extra voedingsstoffen binnen. En door de extra kick die je krijgt van alle goede voedingsstoffen, zijn wij fan!

Ook interessant: wat is marine fytoplankton supplement en is het gezond?


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten