Vegan restaurant groningen

Nog niet zo lang geleden was het een behoorlijke opgave om in Groningen een restaurant te vinden met meer dan één veganistisch gerecht op de kaart. Tegenwoordig loop je de hoek om en je stuit alweer op de volgende vegan-hotspot.

Daarom ontvluchten veel mensen de drukte van het centrum, om in alle rust te genieten van hun vegan ontbijt, lunch of diner.

In dit blog lees je over onze top 3 vegan-hotspots buiten de Groningse stadsgrachten.

Dit zijn de 3 beste vegan-restaurants in Groningen (buiten de diepenring):

1. Mahalo
2. Wadapartja (Westerhaven)
3. Pernikkel

1. Mahalo (voorheen Anat)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MAHALO (@mahalo_groningen) op


Good vibes only dekt de lading wel als je vraagt naar de passie en visie van Mahalo. Samen gezond en lekker eten, daar gaat het om in deze hippe lunchtent.

Mahalo is knus, gezellig en een echte vegan-hotspot. De eigenares begroet je altijd met een stralende lach achter de kassa. En als ze daar niet staat, is ze wel in de keuken groene goodness aan het klaarmaken. Groenvoer wordt hier omgetoverd tot heuse smaakexplosies. En alles is 100% vegan en biologisch.

Mahalo heeft niet alleen de vegan lekkernijen goed voor elkaar, de locatie maakt het plaatje compleet. Met een uitzicht op het gras van het Noorderplantsoen, is het met name in de zomermaanden vechten om een plekje op het terras.

Super selling point: ze zijn iedere dag open!

Adres: Verlengde Grachtstraat 1
Openingstijden: 10:00 en 17:00

2. Pernikkel

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pernikkel (@spijslokaalpernikkel) op

Zo weet je zeker dat je in een vegan hipstertent bent beland: Coca-cola is er al lang niet meer te krijgen en de inrichting moet je een hippe anno 2019 vibe geven, maar je oma moet zich ook thuis kunnen voelen.

De kaart van Pernikkel is top en verrast je iedere week weer met meerdere vegan-opties. Het grootste deel van hun kaart is vegan of vegetarisch. Denk aan vegan salades, verschillende curry’s en soepen.

De prijzen liggen opvallend laag en diverse veganistische specials schuif je al voor 8,25 euro naar binnen 😉 Mijn persoonlijke favoriet: de zoete aardappelburger!

O, en die fles water die je altijd in restaurants op tafel ziet staan, maar nooit open durft te maken? Bij Pernikkel is ie gratis.

Adres: Aweg 2
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10:00-22:00

Afbeeldingsresultaat voor pernikkel groningen

Foto via pernikkel.nl

3. Wadapartja Westerhaven

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door wadapartja (@wadapartja) op

Als hippe vegan die net buiten de drukke binnenstad wilt ontbijten of lunchen, moet je eens bij Wadapartja Westerhaven geweest zijn.

Naast het feit dat deze hotspot de hemel wordt ingeprezen door Stadjers en studenten, verdient Wadapartja ook 100 punten voor de locatie. Een hapje eten of een heerlijke smoothie met uitzicht over de gracht is voor iedereen een cadeautje.

Gisteravond te diep in het glaasje gekeken? Een gezonde smoothie werkt top tegen katers!

Wadapartja is niet helemaal vegan, er is ook vega en zelfs vlees te krijgen. Voordeel is dat je hier met al je vrienden kunt zitten, wat hun dieet ook is! Voor ieder wat wils, dus.

Wadapartja houdt van nieuwe dingen uitproberen en ze zijn altijd benieuwd naar de reactie van hun klanten. De menukaart wordt regelmatig voorzien van nieuwe namen waar je meteen honger van krijgt.

Adres: Pottebakkersrijge 21
Openingstijden:

Dinsdag – Gesloten
Woensdag – 09:00–18:00
Donderdag- 09:00–18:00
Vrijdag – 09:00–20:00
Zaterdag – 10:00–18:00
Zondag – 10:00–17:00
Maandag – Gesloten

TIP: de smoothies zijn er fantastisch. Ik trakteer mezelf altijd op eentje na het sporten, als beloning om het regelmatig  sporten beter vol te houden!

Afbeeldingsresultaat voor wadapartja westerhaven groningen

Foto via visitgroningen.nl