Onze top 6 vegan restaurants in Groningen

Vegan restaurant groningen

Restaurants met veganistische opties in Groningen

Nog niet zo lang geleden was het een behoorlijke opgave om in Groningen een restaurant te vinden met meer dan één veganistisch gerecht op de kaart. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker. In dit lijstje vind je restaurants die voldoende opties hebben voor mensen die een plantaardig dieet volgen

Dit zijn onze 6 favoriete vegan restaurants in Groningen. 

  • De Groene Stoel
  • Mahalo
  • Wadapartja
  • Pernikkel
  • De Herbivoor
  • Het Concerthuis

De Groene Stoel

De Groene Stoel is duurzaam, biologisch en serveert vegan hapjes en gerechten. Iedereen is welkom bij De Groene Stoel in Groningen. Je kunt hier de hele dag terecht voor ontbijt, koffie thee, lekkere hapjes, lunch of diner (vegan, vegetarisch en vleesgerechten)

De kleur groen staat symbool voor onze stad en dus ook voor Nieuwe Groningers. Mensen die hun eigen vertrouwde omgeving achter hebben moeten laten. Wij bieden ze een plek om hun leven weer op te pakken. Het doel? Een toekomst in de horeca.

Als gast draag je dus actief bij aan de toekomst van nieuwe Groningers.

Mahalo (voorheen Anat)

Good vibes only dekt de lading wel als je vraagt naar de passie en visie van Mahalo. Samen gezond en lekker eten, daar gaat het om in deze hippe lunchtent.

Mahalo is knus, gezellig en een echte vegan-hotspot. De eigenares begroet je altijd met een stralende lach achter de kassa. En als ze daar niet staat, is ze wel in de keuken groene goodness aan het klaarmaken. Groenvoer wordt hier omgetoverd tot heuse smaakexplosies. En alles is 100% vegan en biologisch.

Mahalo heeft niet alleen de vegan lekkernijen goed voor elkaar, de locatie maakt het plaatje compleet. Met een uitzicht op het gras van het Noorderplantsoen, is het met name in de zomermaanden vechten om een plekje op het terras.

Super selling point: ze zijn iedere dag open!

Adres: Verlengde Grachtstraat 1
Openingstijden: 10:00 en 17:00

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MAHALO (@mahalo_groningen) op

Pernikkel

Zo weet je zeker dat je in een vegan hipstertent bent beland: Coca-cola is er al lang niet meer te krijgen en de inrichting moet je een hippe anno 2019 vibe geven, maar je oma moet zich ook thuis kunnen voelen.

De kaart van Pernikkel is top en verrast je iedere week weer met meerdere vegan-opties. Het grootste deel van hun kaart is vegan of vegetarisch. Denk aan vegan salades, verschillende curry’s en soepen.

De prijzen liggen opvallend laag en diverse veganistische specials schuif je al voor 8,25 euro naar binnen 😉 Mijn persoonlijke favoriet: de zoete aardappelburger!

O, en die fles water die je altijd in restaurants op tafel ziet staan, maar nooit open durft te maken? Bij Pernikkel is ie gratis.

Adres: Aweg 2
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10:00-22:00

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pernikkel (@spijslokaalpernikkel) op

Wadapartja (beide vestigingen)

Als hippe vegan die net buiten de drukke binnenstad wilt ontbijten of lunchen, moet je eens bij Wadapartja Westerhaven geweest zijn.

Naast het feit dat deze hotspot de hemel wordt ingeprezen door Stadjers en studenten, verdient Wadapartja ook 100 punten voor de locatie. Een hapje eten of een heerlijke smoothie met uitzicht over de gracht is voor iedereen een cadeautje.

Gisteravond te diep in het glaasje gekeken? Een gezonde smoothie werkt top tegen katers!

Wadapartja is niet helemaal vegan, er is ook vega en zelfs vlees te krijgen. Voordeel is dat je hier met al je vrienden kunt zitten, wat hun dieet ook is! Voor ieder wat wils, dus.

Wadapartja houdt van nieuwe dingen uitproberen en ze zijn altijd benieuwd naar de reactie van hun klanten. De menukaart wordt regelmatig voorzien van nieuwe namen waar je meteen honger van krijgt.

Adres: Pottebakkersrijge 21

TIP: de gezonde smoothies zijn er fantastisch.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door wadapartja (@wadapartja) op

Afbeeldingsresultaat voor wadapartja westerhaven groningen

De Herbivoor

Meer vegan dan de Herbivoor ga je het niet vinden in Groningen. De Herbivoor omschrijft zichzelf als biologische en veganistische saladebar. Maar dat dekt de lading niet, als je het ons vraagt. Er staan heerlijke broodjes, burgers en wraps op de menukaart. Bij de Herbivoor kun je ook terecht voor een kop koffie, thee en gebak. De menukaart wisselt regelmatig. 

De Herbivoor is dagelijks geopend voor lunch, op donderdag zijn ze geopend voor diner. 

Het concerthuis

Het concerthuis is de ultieme hipster-hotspot van Groningen. Hier vind je ontspanning in een relaxte omgeving. Foodsharing speelt een belangrijke rol, je kunt de hele dag meerdere gerechten proeven. Ontbijten met friet, geen probleem. Heb je zin in een pannenkoek bij je biertje, geen probleem. Bij het concerthuis zijn geen regels, wat eten betreft dan. 

De koffiebonen zijn huis gebrand en de bierkaart is zorgvuldig samengesteld. De bieren komen uit de hele wereld, maar vooral van Nederlandse brouwerijen. 

 


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten