• home
  • Leisure
  • 5 zonnige vakantiebestemmingen [binnen en buiten Europa]

5 zonnige vakantiebestemmingen [binnen en buiten Europa]

Beste strandweer wereldwijd

Wij arme Nederlanders hebben het zwaar wat betreft het aantal zonuren. Daarom houden we ook zo van zonvakanties. Om goed te maken wat we de rest van het jaar missen. Maar waar krijg je nou de meeste zonuren voor je geld? 

Ik heb een lijstje voor je gemaakt met 5 zonnige bestemmingen. Binnen Europa, maar ook ver buiten de Europese grenzen.

Hoeft het van jou niet zo warm? Ik heb ook de meest afgelegen vakantiebestemmingen voor je verzameld. 

De Griekse eilanden, vooral Rhodos

De Griekse eilanden zijn erg zonnig. Absolute winnaar is Rhodos, maar de andere eilanden doen er niet veel voor onder. Ook Kreta en Santorini zijn heel zonnig.

Trek je het liefste je eigen plan? Dan kies je voor een individuele zeilvakantie. Je kunt eenvoudig een zeilboot huren in Griekenland. Zo kun je op je eigen tempo eilandhoppen. Kies je voor de Ionische zee, die relatief rustig is? Of houd je van de uitdaging van de Egeïsche zee? 

Op de Griekse eilanden vind je een perfecte mix van zon, zee en strand en cultuur en natuur. Vaak kun je nog sporen vinden van het klassieke Griekenland. 

Elk eiland heeft zijn eigen identiteit, dus kijk van tevoren goed wat bij jou past. Zo kun je op Rhodos veel oude cultuur vinden, kun je goed hiken op Kreta en is Mykonos een waar party-eiland. Ross Holidays biedt mooie wandelvakanties in Griekenland aan.

ni

De Costa del Sol, Spanje

De Spaanse zuidkust is omgedoopt tot Costa del Sol, vanwege (je verwacht het niet) het hoge aantal zonuren. De Costa del Sol, en specifiek Málaga, is de zonnigste plek van het vasteland van Spanje. 

De Costa del Sol ligt in Andalusië, de zuidelijkste regio in Spanje. Het is een van de populairste vakantiesteden in Spanje – ik raad je aan om niet midden in de zomer een stedentripje te boeken. Het is dan erg druk en warm.

De natuur in de rest van Andalusië is ook erg mooi. Als je naar Málaga vliegt, sla dan zeker de rest van deze regio niet over. Fun fact: in Andalusië ligt ook de Sierra Nevada, een gebergte waar je in de wintermaanden prachtig kunt skiën. Dat zou je niet verwachten niet in het warme Zuid-Spanje!

Yuma, Arizona

Iets verder van huis is Yuma. Dit ligt in de Verenigde Staten, in de staat Arizona, vlakbij Mexico. Yuma is met meer dan 4000 zonuren per jaar zelfs de zonnigste plek op aarde. Deze plek ligt midden in de woestijn. Daardoor is er niet bijzonder veel te beleven in de directe omgeving. 

Overigens is heel Arizona erg zonnig, net als de buurstaten Californië en Nevada. Je hebt dus genoeg uitwijkmogelijkheden, mocht je Yuma zat zijn. 

Tip: dit zijn de beste locaties om als digital nomad te werken

De Canarische eilanden

Weer iets dichterbij zijn de Canarische eilanden. Deze eilanden liggen voor de kust van Marokko, maar horen officieel bij Spanje. De grootste en bekendste Canarische eilanden zijn Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote en La Palma.

Ontsnap aan je herfst dip in Gran Canaria…

De Canarische eilanden hebben net als de Griekse eilanden elk hun eigen identiteit. Zo is Fuerteventura relatief zanderig, maar het naastgelegen Lanzarote groen. 

De Canarische eilanden hebben een vrij mild klimaat: door de ligging is de temperatuur het hele jaar vrij stabiel tussen de 20 en 25 graden. Perfect voor als je wel van zon houdt, maar niet van extreme hitte. 

Mocht je waarde hechten aan een bikinibody (m/v), dan hebben we 3 tips verzameld om je buik strak te houden op vakantie. 

Canarische eilanden zonnig

Aswan, voor de geschiedenisfanaten

Het Egyptische Aswan is een van de warmste, droogste en zonnigste steden in de wereld. Je moet goed tegen de warmte kunnen: in de zomer loopt de temperatuur overdag op tot boven de 40°C (gemiddeld!). In wintermaanden is het beter uit te houden, met temperaturen tussen de 20 en 30°C. 

Aswan ligt aan de Nijl. In en om Aswan zijn veel bezienswaardigheden te vinden. De meeste hotspots hebben te maken met het oude Egypte of Nubië. Als je in deze geschiedenis geïnteresseerd bent, zul je je ogen uitkijken. Een paar uur rijden van Aswan ligt Aboe Simbel, een iconische tempel uit de dertiende eeuw. 

Als je op zoek bent naar een zonnige bestemming, kun je prima dichtbij huis terecht. Wil je echt heel veel zon en warmte? Dan moet je wat langer in het vliegtuig zitten richting de VS of Egypte. Daar kom je als zonaanbidder zeker weten aan je trekken.

Dit artikel is geschreven door Tessa

Tessa schrijft op The Health Issue over lekker en gezond eten, borrelen en ontspanning.

Gerelateerde berichten

🏋️ Ontvang een voedingsplan op maat

Start hier