Werk jezelf fit met deze 6 beroepen

zware beroepen

Nederlanders zitten gemiddeld 7 uur per dag. Veel Nederlanders hebben een zittend beroep. Een baan waar je fit van wordt lijkt vaak geen optie. Maar je hoeft geen topsporter of personal trainer te zijn om jezelf fit te werken (en tegelijkertijd geld te verdienen). In dit blog lees je welke beroepen goed zijn voor je fit- en gezondheid.

Werken aan je fitheid en geld verdienen? 

Hoe hard werk jij? Je trip naar het koffieapparaat telt niet. We hebben het echt over fysieke arbeid. Waarschijnlijk zit je de hele dag achter je bureau naar een scherm te staren. Om fit te blijven loop je na de lunch een rondje, samen met je collega’s. Of je co-workers

Een beroep waarbij je de hele dag vastzit aan je bureau heeft geen positief effect op je fitheid en gezondheid. Want wat doe je als je thuiskomt? Waarschijnlijk plof je neer op de bank en zet je je favoriete Netflixserie aan.  

Uit onderzoek blijkt dat wij Nederlanders erg hoog scoren als het gaat om de tijd die we zittend doorbrengen. 45,6% van de Nederlanders zit gemiddeld 7 uur of meer per dag.

We snappen dat je werk belangrijk is, maar je kunt jezelf ook fit werken met een van deze 6 beroepen.

[adsanity id=”1946″ align=”aligncenter”/]

Fit beroep #1: verhuizer 

Er is waarschijnlijk niemand die dit blog leest en denkt: verhuizen is mijn hobby. Verhuizen is zwaar – het dozen sjouwen en trappen lopen staat garant voor een flinke dosis spierpijn. Werk je  als professionele verhuizer bij een verhuisbedrijf? Dan werk je non stop aan je fitheid. Als verhuizer is het wel belangrijk om op een verantwoorde manier te tillen en te sjouwen. Kies je er niet voor om verhuizer te worden? 

verhuizer worden gezond

Fit beroep #2: bouwvakker

Werken in de bouw (of ‘op de bouw’ als je een echte bouwvakker bent) is loodzwaar en vereist de nodige fitheid. Als bouwvakker belast je je spieren eigenlijk constant. Je werkt met zware gereedschappen en je moet veel tillen en sjouwen. Probeer maar eens een hele dag met een drilboor te werken of een paar uur achter elkaar zand te scheppen.

Fit beroep #3: horecamedewerker

Als horecamedewerker moet je hard werken. Heb je ooit een barmedewerker of ober zien zitten? Als je in de horeca werkt ben je constant aan het rennen en vliegen. Je brengt zware borden met eten naar de gasten en er is (tijdens) je shift geen tijd voor pauze. Het is namelijk not done om je gasten te laten wachten.

Leestip: dit zijn 6 ‘verboden’ middelen door de jaren heen

Een horecamedewerker heeft een fit beroep

Fit beroep #4: verpleegkundige

Dit is überhaupt een van de meest ondergewaardeerde beroepen. Als verpleegkundige heb je geen tijd om stil te zitten. Je rent van patiënt naar patiënt, je helpt mensen met gezondheidsproblemen in en uit bed en je moet tegelijkertijd alert blijven in snel veranderende situaties. 

Fit beroep #5: steward(ess)

Als je zelf vliegt denk je er niet bij na, maar je moet als stewardess behoorlijk fit zijn. Ten eerste moet je in een vliegtuigstoel passen om steward (of stewardess) te worden. Ten tweede ben je, eenmaal in de lucht, urenlang op de been. Je moet de passagiers eten en drinken serveren en je bent constant bezig. 

Tip: dit zijn de 9 beste locaties om als digital nomad te werken

stewardess zwaar beroep

Fit beroep #6: tourguide

Als tourguide of reisleiders werk je in verschillende settings. Variërend van museum tot parken tot buurten. Waar je ook werkt als tourguide, je bent altijd aan het wandelen. Vooral in de toeristische hoogseizoenen moet je als tourguide veel lopen om de toeristen de verschillende routes te laten zien. 

 

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten

🏋️ Ontvang een voedingsplan op maat

Start hier