• home
  • Leisure
  • 5 Fantastische boeken om te beginnen met yoga

5 Fantastische boeken om te beginnen met yoga

de 5 beste yoga boeken

Yoga is veel meer dan een manier om je lichaam te rekken en te strekken. Het kan op vele manieren je leven verrijken. 

Yoga brengt je lichaam en geest met elkaar in harmonie. Door bewuste ademhaling en houdingen te combineren, ontstaat er een gevoel van innerlijke rust en balans. Op een geleidelijke, rustige manier maakt yoga je lichaam flexibeler en versterkt het je spieren.

Bij stress is yoga niets minder dan een toevluchtsoord. De gerichte ademhaling en meditatieve aspecten van yoga kalmeren je geest. Stress neemt af. Tegelijkertijd train je je geest om gefocust en alert te blijven. Ook doet yoga wonderen voor je emotionele gezondheid. 

Ben je op zoek naar een manier om met yoga te beginnen? We hebben vijf boeken voor je uitgezocht om je op weg te helpen.

Er is geen beter moment om te beginnen dan nu: adem diep in en ervaar de magie van yoga.

1. De yoga-gids, Clare Brown

yoga boek kopen

De yoga-gids van Clare Brown is een uitgebreid naslagwerk. Het gaat in op inzichten uit diverse yogascholen. Er staan meer dan 170 houdingen in, die tot in detail worden beschreven en in illustraties zijn weergegeven. 

De yoga-gids staat vol met waardevolle informatie en begeleiding voor beginners en gevorderden. Het mooie is dat het een flexibele aanpak biedt, die is afgestemd op individuele behoeften en situaties.

Je kunt met dit boek dus je eigen persoonlijke yoga-pad ontdekken, dat past bij jouw unieke omstandigheden en mogelijkheden. Verbeter je lichamelijke en geestelijke welzijn door yoga-oefeningen uit te kiezen die jou verder helpen.

Dit boek is een handige gids voor iedereen die door yoga wil werken aan een evenwichtig leven.

Kernwoorden: flexibel, praktisch, toegankelijk, duidelijk.

2. Yoga anatomie, Leslie Kaminoff & Amy Matthews

beste boek over yoga

‘Yoga anatomie’ is een must-have voor yogabeoefenaars en instructeurs. Dit gedetailleerde boek biedt een schat aan asana’s (houdingen) en vinyasa’s (overgangen, flow).

Er staan prachtige tekeningen in, gebaseerd op foto’s van modellen in al die verschillende yogahoudingen. 

Behalve een overzicht van alle spieren vind je achterin een lijst met de Latijnse namen van spieren en gewrichten. De afbeeldingen zijn gecombineerd met uitgebreide beschrijvingen van elke yogahouding.

Daardoor ontdek je hoe spieren reageren op de bewegingen van gewrichten en hoe je ademhaling, lichaam en ruggengraat met elkaar samenwerken.

Beste boek over anatomie

Het boek laat zien hoe belangrijk een perfecte uitvoering van een houding is om het gewenste effect hiervan op je lichaam te ervaren. 

Wil je echt begrijpen wat de impact van yoga op je lichaam is? Dan kun je niet zonder dit boek.

Kernwoorden: aantrekkelijk, inspirerend, toegankelijk, duidelijk, toepasbaar

3. De 7 spirituele wetten van yoga, Deepak Chopra en David Simon 

het beste boek voor beginners yoga

In dit boek ontdek je dat yoga veel verder gaat dan fysieke houdingen: het zorgt voor lichamelijke en geestelijke verdieping en versterking.

Je krijgt praktische handvatten om yoga in je dagelijks leven op te nemen. Je leert hoe je toegang kunt krijgen tot harmonie, geluk en overvloed. 

Yoga verhoogt je vitaliteit en helpt emotionele blokkades op te heffen. Daardoor ontstaan vreugde en enthousiasme.

‘De 7 spirituele wetten van yoga’ is geschreven door twee yoga-eindbazen: Deepak Chopra is bekend van zijn vele bestsellers, met wereldwijd 25 miljoen verkochte boeken. David Simon is directeur van het Chopra Center for Well Being. 

Kernwoorden: Informatief, helder, inspirerend.  

Ook interessant: in dit blog delen we tips en tools om te beginnen met mindfulness.

4. Yoga Nidra, Barbara Kundig

een boek voor yoga beginners

Ben je op zoek naar een manier om je volledig te ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk? Maak dan kennis met Yoga Nidra.

Deze methode neemt je in een half uur mee naar een staat waarin je lichaam en geest tussen rust en halfslaap bewegen, terwijl je innerlijke bewustzijn kristalhelder blijft. Dit is het moment waarop je spanningen kunt loslaten en eventuele blokkades kunt opheffen.

Het mooie van Yoga Nidrais, dat het voor iedereen eenvoudig toe te passen is. Je leert hoe je in stressvolle tijden kalm en alert kunt blijven.

Een Yoga Nidra-sessie van een half uur kan voelen als drie uur diepe slaap. Deze methode kan een ondersteunende rol spelen bij diverse klachten, zoals slapeloosheid, aanhoudende pijn, burn-out symptomen, astma en zelfs migraine.

In dit prachtig geïllustreerde boek onthult Barbara Kundig de geheimen van Yoga Nidra in heldere bewoordingen.

Om het nog makkelijker te maken, is er een bijbehorende cd met twee oefeningen die elk dertig minuten duren: de basis Yoga Nidra I en de meer diepgaande Yoga Nidra II. Je krijgt ook inzicht in de essentie van elk onderdeel en tips voor een optimale beoefening.

Barbara Kundig is zelf ook een enthousiaste beoefenaar van Yoga Nidra. Ze bestudeert deze techniek al vele jaren en is een bekende Yoga Nidra-docente. 

Kernwoorden: Toegankelijk, praktisch, helder, toffe cd

5. Yoga voor stijve harken, Marion Deuchars

yoga voor stijve harken

‘Yoga voor stijve harken’ is een vrolijke gids naar ontspanning. Heb je behoefte aan ontspanning en een soepel bewegend lichaam? Wil je de drukte van het dagelijks leven achter je laten?

Dan is dit boek precies wat je nodig hebt. Dit rijk geïllustreerde boek is voor iedereen, van starters tot ervaren yoga-fans, een sprankelende kennismaking met de wereld van yoga. Marion Deuchars is een gepassioneerde yogalerares.

Ze deelt haar liefde en expertise op een lichte en begrijpelijke manier. Ze gidst je door de basis van yoga met duidelijke beschrijvingen van de meest voorkomende houdingen, verrijkt met prachtige tekeningen.

De combinatie van diepgang en humor maakt dit boek een plezier om te lezen en te gebruiken.

Dit moet je weten over Yoga

Yoga is een eeuwenoude filosofie uit India. Door met je lichaam bepaalde houdingen aan te nemen, kun je allerlei gunstige effecten bereiken:

  • Diepe ontspanning en rust
  • Een verbeterde ademhaling
  • Het loslaten van stress
  • Meer lichaamskracht en souplesse
  • Verhoging van je geluksgevoel

Kernwoorden: Speels, begrijpelijk, enthousiast

Verrassing: leuk & leerzaam voor iedereen

De boeken die we hier hebben uitgelicht, zijn interessant en leerzaam voor beginnende en ervaren yoga-fans. Ze zijn stuk voor stuk inspirerend. 

Ze bieden waardevolle inzichten en technieken om je te helpen groeien. Investeer in jezelf, je welzijn en je toekomstige ik. Pak een boek, rol je yoga-mat uit en begin aan je reis. Namaste.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten