• home
  • Leisure
  • Een coworking-space kiezen: hier moet je op letten!

Een coworking-space kiezen: hier moet je op letten!

Coworking space kiezen

Ga je werken in een coworking-space? Voor veel digital nomads is coworken de ultieme manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Het helpt ook om voet aan de grond te krijgen in de zakelijke cultuur van het land waarin je op dat moment leeft.  

Een coworking-space kan als een bevrijding voelen. Vooral als je gewend bent om vanuit huis te werken of om in een traditionele kantoorruimte te werken. Zeg maar gedag tegen op je af komende muren en kantoorhokjes.

Maar: niet iedereen wordt blij van een coworking-ruimte. Het kan zijn dat je moet wennen aan de manier van werken. Er is namelijk altijd en overal afleiding. Sommige digital nomads vinden het daardoor moeilijk om productief te blijven. 

De omgeving waarin je werkt, speelt een grote rol in je productiviteit en werkgeluk. Het doel is om een coworking-space te vinden die past bij je doelen en ambities. 

In dit blog delen we tips om de juiste coworking-space te vinden.

Belangrijke eigenschappen van een coworking-space 

Internet 

Als digital nomad is internet letterlijk je lifeline. Om te kunnen werken, heb je eigenlijk alleen het volgende nodig: een laptop, een telefoon en een snelle internetverbinding. 

Locatie

De locatie is erg belangrijk: je wilt blij worden van je kantoor. De coworking-space moet goed bereikbaar zijn en het liefst midden in het business-district. Je wilt inspiratie halen uit je omgeving. 

Goede locatie voor coworking

Tip: dit zijn de 9 beste locaties om als digital nomad te werken

Community

Het sociale aspect van coworking weegt zwaar mee in je beslissing. Het is namelijk supermotiverend om samen te werken met gelijkgestemden. Vooral als het energieke, gemotiveerde en vriendelijke mensen zijn, die willen bouwen aan hun business.

Voorzieningen

In de grote steden en in luxe coworking-spaces zijn veel gratis voorzieningen. Denk aan koffie, thee en snacks. Maar er zijn vaak ook voorzieningen die je tegen een meerprijs kunt gebruiken, zoals toegang tot een zwembad, sauna of fitnessruimte

Werkomgeving

Een traditionele kantooromgeving is makkelijk te reguleren. Bij een coworking-space ligt dat iets genuanceerder. Iedereen werkt wanneer het hem of haar uitkomt. In een coworking-ruimte gebeurt altijd wel iets. Kijk daarom goed naar de indeling van het kantoor. Zijn de gemeenschappelijke ruimtes gescheiden van de werkruimtes, voor maximale focus en productiviteit?

En zijn er aparte ruimtes om te ontspannen zonder anderen te storen die aan het werk zijn? Let goed op zaken die voor jou persoonlijk van belang zijn.

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten

🏋️ Ontvang een voedingsplan op maat

Start hier