• home
  • Leisure
  • 5 praktische tips voor nieuwe digital nomads

5 praktische tips voor nieuwe digital nomads

Werken als digital nomad

Gefeliciteerd, je hebt besloten dat je digital nomad wilt worden! Je hebt de keuze gemaakt om niet meer aan locatie gebonden te zijn. Lekker werken in het buitenland, waar je maar wilt. Dat zorgt voor veel vrijheid, fysiek en mentaal. Ook bij The Health Issue zijn we er gek op: wij zijn digital nomad geweest in Berlijn, Mexico en Fryslân.

Maar vergeet niet: voordat je de hort op gaat, moet je wel een paar praktische dingen regelen. Daarom geven wij je alvast 5 praktische tips voor als je begint met het digital nomad-leven! 

Regel een goede zorgverzekering

Natuurlijk ga je ervan uit dat jou niets overkomt. Maar als er onverhoopt toch iets gebeurt, wil je wel dat de boel goed geregeld is. Daarom met stip op 1: kies een zorgverzekering die bij je past. Mocht er wel iets gebeuren tijdens je droombaan in het buitenland, dan verandert dit niet direct in een nachtmerrie. 

Over zorg gesproken, bekijk ook altijd of je vaccinaties nodig hebt voor het land of de landen waar je heen wilt gaan. Dit kun je het beste zo snel mogelijk regelen.

Tip: dit zijn onze 5 beste tips om te besparen op je zorgverzekering

Check je officiële documenten 

Zorg dat je officiële documenten nog een flinke tijd geldig zijn. Vooral je rijbewijs en paspoort of ID-kaart. Is je paspoort of ID-kaart nog maar een jaar geldig? Verleng ’m dan, ook al verwacht je maar een halfjaar weg te zijn.

Wat nou als je het superleuk vindt, en besluit langer te blijven? Dan heb je geen zin in moeilijk gedoe of dure verzendkosten. Hetzelfde geldt voor je rijbewijs. 

Neem een creditcard

In Nederland betalen we alles met onze pinpas of telefoon. Maar in andere landen is dat meestal niet zo eenvoudig. Een creditcard wordt op veel meer plaatsen geaccepteerd als betaalmiddel. Vaak kun je gewoon bij je Nederlandse bank een creditcard aanvragen. 

Koop een laptop

Als digital nomad heb je maar twee dingen nodig: een laptop en een smartphone. En internet natuurlijk, maar dat kun je wel vinden in coworking-spaces. Een smartphone heb je waarschijnlijk al. Een laptop vast ook wel. Maar kijk wel even kritisch naar je laptop. Dit is straks je enige inkomstenbron.

Kan-ie nog even mee, of loopt de boel steeds vast? Kun je een tijdje op de batterij werken, of moet je verplicht aan het stroom? Een goede laptop maakt je reizende leven veel makkelijker. MacBooks zijn favoriet bij digital nomads.

Tip: hier moet je op letten als je en coworking-space gaat kiezen.

Tool van een digital nomad

Freelancer? Bouw een website!

Oké, misschien geldt dit niet voor iedere digital nomad. Maar de meesten zijn freelancers. En wat heb je als freelancer nodig? Een platform waarop je jouw dienst kunt verkopen.

Je hebt zo een WordPress-website in elkaar gedraaid. Doe dit voordat je op reis gaat – dan heb je de basis al staan. Kom maar door met die opdrachten!

Zoek coworking-spaces uit

Het digital-nomadleven is populair. Maar dat betekent niet dat je overal ultiem chill kunt werken. Sommige steden hebben een levendige digital-nomadcommunity, andere steden totaal niet.

Check voor tips ons blog over de leukste bestemmingen voor digital nomads

Je hoeft echt niet iedere stap van je reis te plannen. Maar ik raad je wel aan om te onderzoeken waar je allemaal terecht kunt. Welke wijken zijn veilig? Welke coworking-spaces voldoen aan mijn eisen? Zo heb je in ieder geval een paar plaatsen waarop je kunt terugvallen, mocht het op de bonnefooi niet lukken. 

Digital nomads in een bar


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten