• home
  • Leisure
  • Wat is coworking en waarom zijn digital nomads er zo gek op?

Wat is coworking en waarom zijn digital nomads er zo gek op?

een coworking space

Wat is coworking en waarom zijn digital nomads er zo gek op?

Als digital nomad kom je hoe dan ook in aanraking met een coworking-space. Coworking is werken in een gedeelde kantoorruimte. Je deelt je werkomgeving dus met gelijkgestemde ondernemers of digital nomads. 

In dit blog lees je wat coworking is, wat de voor- en nadelen zijn van coworking en hoe je de beste coworking-spaces vindt. 

Het zit namelijk zo: de traditionele werkplek is niet meer van deze tijd. Om te kunnen werken heb je alleen het volgende nodig: een laptop, een telefoon en een snelle internetverbinding. De digitale nomaden gebruiken technieken van nu om reizen, werken en leven te combineren. Reizen en werken klinkt fantastisch. Toch vinden veel ondernemers en digital nomads het fijn om ook op reis te werken in een kantoor. Dan biedt een coworking-space uitkomst.

Tip: dit zijn de 9 beste locaties om als digital nomad te werken

Wat is coworking?

Coworking is werken in een gedeelde kantoorruimte. Je deelt je werkomgeving dus met gelijkgestemde ondernemers of digital nomads. Samen met je coworking-partners vorm je een hechte community. Je helpt elkaar door je kennis en kunde met elkaar te delen. Coworking is dus meer dan alleen het delen van een kantoorruimte. 

De kantoorruimte wordt de coworking-space genoemd. Door deel te nemen in coworking, kun je je zakelijke netwerk snel en efficiënt uitbreiden. Daarom is coworking zo populair onder digitale nomaden of reizende ondernemers. Als je aan de andere kant van de wereld een werkplek huurt in een coworking space, treed je toe tot een nieuwe community en krijg je toegang tot een zakelijk netwerk. 

wat is coworking infographic

Dit zijn de voordelen van coworking

De grootste voordelen spreken voor zich: het coworking-principe wordt over de hele wereld uitgevoerd. Het is dus mogelijk om in Lissabon een kantoorruimte te huren. Daardoor breid  je in één klap je zakelijk netwerk uit en ben je een paar gezellige collega’s rijker. 

Dit zijn de nadelen van coworking 

Als je gewend bent om in je eentje thuis te werken, kan het lastig zijn om te wennen aan collega’s. De coworking-space is vaak een bruisend kantoor. Als coworker moet je bestand zijn tegen de nodige afleiding. Ook kan het storend zijn als je kantoorgenoten klanten of partners uitnodigen. Voor digitale nomaden die van een beperkt budget leven, is er nog een nadeel: een coworking space kost geld. 

Hoe vind je goede coworking-spaces?

Coworking is een principe dat wereldwijd wordt gedaan. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om een coworking-space te vinden. Je kunt het beste voor je vertrek online zoeken.

Dit zijn mijn favoriete websites: 

https://wifitribe.co/blog/best-coworking-spaces/

https://www.deskbookers.com/nl-nl/top-150-coworking-spaces-in-the-world

https://businesstown.com/5-best-co-working-spaces-world/

 

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten