Wellness-gevoel thuis met deze tips

Sauna

Goed voor jezelf zorgen is belangrijker dan ooit. We restylen onze badkamers en gebruiken extra ruimte in de slaapkamer of woonkamer voor een selfcare-hoek. Wil je thuis het echte wellness-gevoel? Met onze tips creëer je thuis dat gevoel van luxe en ontspanning. 

Een barrel-sauna in je tuin

Laten we eerlijk zijn, een sauna is het toppunt van wellness. Het nadeel is dat een inbouwsauna veel gedoe is en veel ruimte inneemt in je badkamer. Gelukkig is er een andere optie: de barrel sauna. Dit is een buitensauna – ideaal voor als je binnen niet zoveel ruimte hebt, maar nog wel een hoek vrij hebt in de tuin. 

Een fijne bijkomstigheid is dat de barrel-sauna er hip en stijlvol uitziet, waardoor het een mooie toevoeging aan je tuin is. Je hoeft dus niet tegen een saai blok of een lelijke buitenkant aan te kijken. De vorm heeft nog een voordeel: doordat de tonsauna rond is, heb je minder stroomkosten. De warmte wordt zo namelijk gelijkmatiger verdeeld.

Een barrel-sauna heeft ook als voordeel dat je er met meerdere mensen in kunt zitten. Je kunt er heerlijk in je eentje relaxen, of met anderen. Door de vorm is het ook in je eentje gezellig. Sommige sauna’s voor thuis zijn al krap als je er met zijn tweeën in zit, maar met de barrel sauna is dat niet zo. Ideaal!   

Een massagestoel om volledig te ontspannen

Last van je rug? Een stressvol bestaan? Het liefste ga je een keer per week naar de masseur. Helaas heb je daar niet altijd tijd voor. Met een elektrische massagestoel gaat er een wereld voor je open. Nu kun je thuis de luxe van een massage ervaren. Dit helpt voor lichamelijke klachten en zorgt tegelijkertijd voor ontspanning tussen de oren.

Er zijn allerlei verschillende uitvoeringen. Ga je alleen voor een rugmassage, of je wil een uitgebreide massagestoel? Sommige massagestoelen hebben een functie voor een voet- en beenmassage. Dat is prettig als je veel loopt en op je benen staat, bijvoorbeeld tijdens je werk. Andere stoelen hebben een speciale functie voor nekmassages. Sommige massagestoelen hebben een rugverwarming: perfect voor als je vaak last hebt van stijve nek- en rugspieren. 

Ook prettig: een elektrische massagestoel heeft vaak verschillende programma’s. Dat betekent dat je lekker kunt afwisselen en dat er altijd een perfect programma is voor ieder moment.  

Een massage gun

Massage guns bieden verlichting van spierpijn en spanning door middel van percussie therapie. Ze zijn essentieel voor sporters om spierherstel te bevorderen.

De Theragun Elite wordt beschouwd als de beste algemene massage gun vanwege zijn diepe percussie en gebruiksgemak, hoewel het geluidsniveau een nadeel is. Andere opmerkelijke modellen zijn de Hyperice Hypervolt 2, bekend om zijn stilte en lichtgewicht, en de Renpho, die waarde biedt voor zijn prijs.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten