4 apps voor een duurzamer leven

duurzame-apps

Anno 2021 speelt duurzaamheid een grote rol in ons leven. Klimaatverandering, circulaire economie, een gezonde levensstijl – de onderwerpen komen bijna dagelijks voorbij. Wil jij graag je steentje bijdragen, maar weet je niet hoe? In dit blog deel ik 4 handige apps voor een duurzamer leven. 

1. Ecosia

Ecosia is een zoekmachine, net als Google. Het grote verschil is dat Ecosia wél goed is voor het milieu. Hoe? Het bedrijf plant bomen met het geld dat ze uit advertenties halen. 

Dat werkt als volgt. Als je in Ecosia een zoekopdracht invoert, staan er (net als bij Google) advertenties tussen de resultaten. Het geld dat Ecosia met die advertenties verdient, stoppen ze in het planten van bomen. Van Afrika tot aan Zuid-Amerika. Daarnaast draaien de servers van Ecosia ook nog eens op hernieuwbare energie.

Wil je een stapje verder gaan dan apps alleen? In plaats van bijvoorbeeld een nieuwe iPhone te kopen, kun je ook kiezen voor een refurbished toestel. Meer weten? Veelgestelde vragen over de refurbished iPhone.

2. Too good to go

Te vaak gooien restaurants en winkels overgebleven eten en drinken weg. Zulke voedselverspilling is zonde, want vaak is het te goed om weg te gooien. Daar moeten we iets op verzinnen, dachten de bedenkers van de app Too Good to Go. 

Met deze app koop je eten over van je lokale bakker, restaurant of winkel. Dat scheelt aan twee kanten: de ondernemer hoeft eten niet (gratis) weg te gooien, jij koopt voor een paar euro een lekkere maaltijd. Goed voor het milieu én de portemonnee. Win-win!

3. Vinted

De kledingindustrie staat bekend als een van de vervuilendste industrieën ter wereld. Kledingproductie is snel, goedkoop en helaas nog te vaak niet-duurzaam. De gemiddelde levensduur van een t-shirt of broek is kort. Dragen en weggooien, lijkt de gewoonte.

sustainable-clothes

De app Vinted is een mooi alternatief voor die snelle mode-trend. Vinted is een internationale marktplaats voor tweedehands kleding. Via de app koop en verkoop je makkelijk en snel gedragen kleding. Door kleding te verkopen, verleng je de levensduur ervan. Je doet er iemand anders een plezier mee en verdient er nog een extra zakcentje aan ook.

4. Eerlijk winkelen

Niet iedereen is fan van tweedehands producten of apps als Vinted. Wil jij liever weten waar in jouw directe omgeving fairtrade of biologische winkels zijn? Dan is EerlijkWinkelen iets voor jou. De app geeft je een handige kaart waarop je precies ziet welke ‘eerlijke winkels’ er in je omgeving zijn.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten