Belangrijke tips voor scholieren

tips voor schiolieren

Op basisscholen, het voortgezet onderwijs en mbo’s wordt de werkdruk voor docenten steeds hoger. Er is een tekort aan docenten en de klassen worden steeds groter, sommige scholieren krijgen daardoor niet de aandacht die ze nodig hebben en kunnen een achterstand opbouwen.

Steeds meer scholieren en studenten volgen bijles. Zo volgt in Amsterdam en Utrecht gemiddeld één op de vijf scholieren bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining. Bijles en huiswerkbegeleiding zijn een goede manier om achterstanden weg te werken. Maar er zijn nog een aantal handige tips die ouders en scholieren kunnen gebruiken.

Heb je bijles nodig in Utrecht? Dan is Mr. Chadd een goede optie. Als je kind een achterstand heeft opgelopen, is het heel moeilijk om die zelf weer in te halen. Daarom krijgt je kind de volle aandacht in het intensieve 1-op-1-traject van Mr. Chadd.

We hebben de belangrijkste tips op een rij gezet. 

Tip 1: bepalen waar de knelpunten liggen

Heb je moeite met een bepaald vak? Lukt het niet om een bepaald onderwerp te begrijpen? Of heb je moeite met het plannen en maken van je huiswerk? Het is belangrijk om te snappen waar het misgaat. Het is niet effectief om bijles Frans te volgen terwijl je eigenlijk hulp nodig hebt bij het plannen van je huiswerk.  

Tip 2: wacht niet te lang met hulp vragen

Merk je dat je moeite met een specifiek vak hebt? Wacht dan niet tot je een enorme achterstand hebt opgebouwd. Vraag op tijd om hulp, een bijlescoach kan achterstanden snel wegwerken. 

Tip 3: neem bijles 

Bijles volg je naast je reguliere schoollessen en valt over het algemeen buiten schooltijd. Je krijgt bijles van ervaren en deskundige bijlesdocenten. Bijles is bedoeld om tekorten, knelpunten en achterstanden op te lossen en weg te werken. Bijles is vaak tijdelijk en vakgebonden, aangezien je in sommige vakken minder goed bent en alleen daarvoor extra hulp nodig hebt.

Als je bijles neemt krijg je een persoonlijke coach die zorgt dat de opgebouwde achterstand iedere week kleiner wordt.

Tip 4: maak gebruik van online huiswerkhulp

Dit herken je vast: je loopt tijdens het maken je geschiedeins huiswerk vast op een vraag. Je gaat op het internet op zoek naar het antwoord en je vindt informatie op Wikipedia. Maar hoe betrouwbaar is die informatie? De Wikipedia database wordt gevuld door mensen over de hele wereld. 

En juist omdat iedereen informatie op internet kan zetten is het belangrijk dat je bewust bent van het feit dat niet alle informatie op internet waardevol en bruikbaar is. Soms is het lastig om feiten en fictie te onderscheiden.

Online huiswerkhulp biedt uitkomst. Via een app kun je van ‘s morgensvroeg tot ‘s avonds laat je vraag stellen aan vakcoaches. Online huiswerkhulp is voor elk niveau en voor elk vak. 

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten

🏋️ Ontvang een voedingsplan op maat

Start hier