• home
  • Lifehacks
  • Deze 4 stappen kun je nú zetten voor een groener leven

Deze 4 stappen kun je nú zetten voor een groener leven

Tips om duurzaam te leven

Het is best spannend om die eerste verandering door te maken naar een milieubewuster leven. Daarom kun je beter kiezen voor kleine stappen. Als je eenmaal een paar kleine stappen hebt gezet, zul je zien dat het allemaal best meevalt. 

Wij hebben 4 makkelijke stappen op een rijtje gezet, waarmee je kunt beginnen aan een milieubewuster leven. 

Groene energie

Je merkt niks van je energieleverancier, behalve de prijs. Daarom is overstappen naar groene energie zo ongeveer de makkelijkste groene stap die je kunt zetten. Kies bij het energie vergelijken voor de optie ‘Groene stroom’ of ‘Groene stroom uit Nederland’. Dan zie je alleen aanbieders van groene stroom. 

En de prijzen? Die vallen reuze mee. Zelfs als arme student koos ik al voor groene stroom. Dus: overstappen op groene energie is een goede optie om milieubewuster te leven.

Groene energie

Vegetarisch of veganistisch eten

Ik geef toe: dit is best een grote stap.

Maar je hoeft niet 100% vega of vegan te gaan. Kies er eens voor om één warme maaltijd per week zonder vlees te eten. Zelfs dan draag je al minder bij aan de bio-industrie. Bevalt het? Dan kun je er altijd een dagje bijpakken.

Wil je meer weten over plantaardig eten? In dit blog vind je de ultieme handleiding en antwoord op de 7 meestgestelde vragen over plantaardig eten

voedsel plantaardig eten

Ga op vakantie in het binnenland

Een binnenlandse vakantie kost zelfs minder moeite dan het boeken van een hele reis in het buitenland! En sinds de coronacrisis weten we allemaal dat Nederland een prima vakantieland is.

Geen gedoe met dure en vervuilende vliegreizen, niet in de file op Zwarte Zaterdag. Pak je fiets of je auto, rij naar de Nederlandse kust en klaar ben je. Ook ons geliefde Groningen is erg mooi. Of wat dacht je van Zuid-Limburg – net het buitenland. Iedere Nederlandse provincie heeft prachtige plekjes. 

Gebruik minder warm water

Ik snap dat je niet koud wilt douchen – daar heb ik zelf ook weinig zin in. Weet je waar je weinig van merkt? Kouder wassen! Ik was bijna nooit boven de 40 graden. Meestal is dat niet eens nodig, en vaak is het ook nog goed voor je kleding. 

Heel soms doe ik een warme was, maar alleen omdat dat goed is voor de wasmachine. Kouder water kost minder energie. En minder energieverbruik is beter voor het milieu. 

Dit artikel is geschreven door Tessa

Tessa schrijft op The Health Issue over lekker en gezond eten, borrelen en ontspanning.

Gerelateerde berichten

🏋️ Ontvang een voedingsplan op maat

Start hier