Plankton supplement: wat is het en is het gezond?

marine fyto plankton

Als je een gezonde levensstijl serieus neemt, ben je constant op zoek naar de beste voeding. Een relatief nieuwe speler is het plankton supplement. 

Maar wat is Marine Fytoplankton precies? Welke soorten supplementen zijn er? En de belangrijkste vraag: is het gezond?

  • Marine Fytoplankton is de basis van de mariene voedselketen en zit vol essentiële voedingsstoffen.
  • Er zijn diverse vormen van supplementen, afhankelijk van individuele gezondheidsdoelen.
  • Zuiverheid is cruciaal; toegevoegde vulstoffen verminderen de gezondheidsvoordelen.

Wat is Marine Fytoplankton? 

Marine Fytoplankton is een eencellige microalg die groeit zeeën en oceacenen. Deze microscopische plantjes vormen de basis van de mariene voedselketen en zijn essentieel voor al het leven in de oceanen. Alle oceaanbewoners zijn hier direct of indirect afhankelijk van. 

De Marine Fytoplankton bevat een rijke mix van essentiële voedingsstoffen, zoals omega-3 vetzuren, vitamines en antioxidanten.

Ook zitten er pigmenten in die ons lichaam zelf niet kan aanmaken, zoals chlorofyl-a of beta-caroteen. En ook aan plantaardige eiwitten ontbreekt het niet – de plantjes zitten namelijk boordevol essentiële aminozuren. Kortom, dit is de ultieme gezondheidsboost.  

Welke soorten Plankton supplementen zijn er? 

De meeste Marine Fytoplankton supplementen komen in de vorm van druppels, poeder of capusules. Hierdoor kun je ze makkelijk innemen en heb je gelijk de juiste dosering. 

Sommige supplementen vullen alleen een deel van je dagelijkse voedingsstoffen aan. Andere groene poeders en druppels bevatten alle essentiële voedingsstoffen en dienen juist als complete aanvulling. 

Het type supplement dat geschikt is voor jou, hangt af van je doel. Voor specifieke gezondheidsdoelen zijn er specifieke supplementen. Bijvoorbeeld voor sporters die meer eiwit nodig hebben. Maar mensen die hun algehele gezondheid willen verbeteren, kiezen voor een wat algemener supplement waar juist alle voedingsstoffen inzitten. 

Zijn Marine Fytoplankton supplementen gezond?

Hoe gezond Plankton supplementen zijn, is afhankelijk van de producent. Pure Marine Fytoplankton is namelijk ontzettend gezond. In dit ene stofje zitten meer dan 75 nutriënten, waaronder Omega-3, antioxidanten, verschillende essentiële aminozuren en zo’n 55 verschillende vitaminen en mineralen. 

Wanneer je een capsule of poeder gebruikt waar geen of zo weinig mogelijk stoffen aan zijn toegevoegd, ben je hartstikke gezond bezig. Een voedingssupplement wordt ongezonder naarmate er meer (vul)stoffen aan de basisstof worden toegevoegd. 

Dit gebeurt bijvoorbeeld bij vitaminepillen. Check het etiket van je multivitamine maar eens – daar staat een waslijst aan ingrediënten als vulmiddelen, antiklontermiddelen, verdikkingsmiddelen en coating op. 

Een Marine Fytoplankton supplement zonder toegevoegde ingrediënten is puur natuur en daarom ontzettend gezonde superfood

Waarom zou je Plankton supplementen moeten nemen?

Wanneer je bij de drogist het voedings- en vitaminesupplementenschap bekijkt, heb je tegenwoordig ontzettend veel keus. Alleen zitten die supplementen over het algemeen vol met te hoge doseringen of te veel vulstoffen, waardoor je minder gezond bezig bent dan je denkt. 

Zoals je hebt gelezen bevat Marine Fytoplankton meer dan 75 nutriënten. Een aantal van die voedingsstoffen krijgen we met een standaard voedingspatroon niet binnen. Deels omdat je dan wel een heel specifiek dieet moet volgen, en deels omdat ons lichaam sommige stoffen zelf niet kan aanmaken. 

Omdat dit ene product van zichzelf zoveel voedingsstoffen bevat, weet je bij een onbewerkt supplement zeker dat je alleen maar gezonde stoffen binnenkrijgt. Daarom kies je voor Marine Fytoplankton, en niet meer voor allerlei verschillende supplementen. 

Tot slot

Marine Fytoplankton is een eencellige microalg, essentieel voor het mariene leven. Het supplement bevat omega-3, vitamines, antioxidanten en essentiële aminozuren.

Er zijn verschillende vormen zoals druppels, poeders en capsules. De gezondheidsvoordelen zijn afhankelijk van de zuiverheid; toegevoegde vulstoffen verminderen de voordelen.

Marine Fytoplankton is een natuurlijke, complete voedingsbron, ideaal voor een gezonde levensstijl.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten