3 must-haves voor de digital nomad

digital nomad musthave

Als digital nomad ben je zo vrij als een vogel. Je kunt in bijna elke (uit)hoek van de wereld neerstrijken, en daar wonen, werken en vooral leven. Maar wat heb je nodig voor een succesvol leven als digital nomad? Dat vertel ik je in dit blog.

Must-have 1: een razendsnelle telefoon 

Uiteraard heeft iedereen tegenwoordig een telefoon nodig. Maar als digital nomad is het echt essentieel dat je goed bereikbaar bent. Met een laptop ben je alleen bereikbaar per mail. 

Wat als die ene grote klant een spoedklus heeft terwijl jij die dat niet op je co-working space kunt zijn en dus geen internettoegang hebt? Dan is het wel zo handig als jullie de opdracht telefonisch vast kunnen bespreken, zodat je er gelijk over kunt gaan brainstormen. 

Omdat je vast al druk genoeg bent met het plannen van je reis, heb ik onderzoek gedaan naar de ideale telefoon voor de digital nomad. De grote winnaar van dit onderzoek is de Samsung Galaxy S22 van Tele2. Dit toptoestel heeft een flinke batterijcapaciteit van 3700 mAh, zodat je zonder oplader een dagje aan het strand kunt werken. Het scherm is met 6,1” ook groot genoeg om productief te zijn, zonder dat je daar een laptop voor nodig hebt. Natuurlijk wil jij je leven als digital nomad goed vastleggen, en dat kan haarscherp met de 50 megapixel hoofdcamera. De 10 megapixel frontcamera zorgt ervoor dat klanten jou (en je omgeving) goed kunnen zien tijdens een call – je hebt dus geen real-life meetings meer nodig. 

En waarom dan de Samsung Galaxy S22 van Tele2? Ook daar hebben we uitvoerig onderzoek naar gedaan. Een voordeel van Tele2 is dat de abonnementen relatief goedkoop zijn. Dat is niet alles: je kunt elk abonnement in ieder geval binnen heel Europa gebruiken, maar Tele2 weet natuurlijk ook dat de wereld groter is dan alleen Europa. Ze hebben de wereld daarom handig opgedeeld in kleurenzones. Per kleurenzone zijn losse bundels verkrijgbaar, zodat je overal bereikbaar blijft met je eigen simkaart. Dat is nog eens zorgeloos op reis! 

Must-have 2: een agenda

Is een agenda bijhouden niet in tegenspraak met het vrije leven van een digital nomad? Nee, zeker niet. Juist omdat je zoveel vrijer leeft dan wanneer je een standaard kantoorbaan hebt, heb je bepaalde structuur nodig in je leven. Hoe voorkom je anders dat je per ongeluk elke dag de hele middag op het strand blijft hangen omdat het zulk mooi weer is? Die mail beantwoorden kan later ook wel, maar wanneer is later als je dat niet inplant? 

Productief zijn is superbelangrijk, ook als je werkt vanuit je omgebouwde Volkswagen T1 aan de Australische kust. Twee goede tips voor digital nomads: bescherm je werktijd en bouw blokken van productiviteit. Het maakt niet zoveel uit of je kiest voor een digitale of een papieren agenda, zolang je de agenda maar consequent gebruikt. Plan in wanneer je gaat werken, en plan in wanneer je vrij bent. Als je je daar aan houdt, maakt het niet uit waar ter wereld vandaag jouw werkplek is.  

Must-have 3: een geldig paspoort 

Nummer 3 van de must-haves spreekt misschien voor zich, maar daarom mag je ’m juist niet vergeten: een geldig paspoort. Het verschil in prijs tussen een ID-kaart en een paspoort is niet heel groot. Daarom kun je beter gelijk investeren in een paspoort. Hiermee reis je probleemloos naar alle bestemmingen binnen en buiten Europa. 

Hoewel Europa genoeg leuke plekjes heeft, is het wel zo handig om met één document –  letterlijk – de hele wereld aan je voeten te hebben. En het leuke van een paspoort is ook dat je alle visa en stempels van verschillende landen op één plek verzamelt. Het is dus eigenlijk ook een soort mini-scrapbook. Leuk voor later!

Bonustip

Een HydroFlask is onmisbaar op reis. Hydro Flask, opgericht in 2009, is bekend om zijn dubbelwandige vacuüm-geïsoleerde roestvrijstalen drinkflessen.

Deze flessen houden drankjes tot 12 uur warm of 24 uur koud. Ze onderscheiden zich door hun design, kleuren, en functionaliteit zoals ongeëvenaarde temperatuurregulatie en duurzaamheid. Bovendien zijn ze BPA- en ftalaatvrij, vaatwasmachinebestendig en bieden ze een herbruikbaar alternatief voor wegwerpflessen.

Hydro Flask heeft verschillende producten, waaronder de populaire Standard Mouth, ontworpen voor verschillende behoeften en beschikbaar in maten van 18 tot 24 oz (ongeveer 530 tot 710 ml).

Inpakken en gaan

Nu de wereld aan je voeten ligt, lijkt die misschien opeens heel groot. Maar geen zorgen: als je nog in de oriënterende fase zit, lees dan ons eerdere blog over de 9 beste locaties om als digital nomad te werken. Hier vind je inspiratie voor de allerleukste bestemmingen. Met een paspoort, en in sommige gevallen een visum, reis je gemakkelijk af naar al deze prachtige plekken. 

Als digital nomad heb je niet veel nodig, maar zorg er wel voor dat je bovenstaande 3 must-haves altijd bij je hebt. Zo weet je zeker dat je overal ter wereld productief blijft, en alles uit deze levensstijl haalt. Zijn je koffers al gepakt? 

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten