4 populaire gezondheidstrends van dit moment

Gezondheidstrends 2020

We groeien op in een tijd waarin de wereld om ons heen snel verandert. Het internet maakt de wereld kleiner dan ooit. Door mobiele telefoons staan we altijd en overal in contact met iedereen. Klimaatverandering maakt dat mensen het maken van gezonde keuzes belangrijker vinden dan ooit. 

Wat die gezonde keuzes betreft, staan zowel fysieke als mentale gezondheid steeds hoger op de lijst. We vinden het belangrijk dat we ons zowel van buiten als buiten goed voelen. In welke trends zien we dit terug? In dit blog geef ik vier voorbeelden van populaire gezondheidstrends.

Trend 1: Ogen laten laseren

Of ze het nu willen toegeven of niet, veel mensen zien er graag goed uit. En terwijl een grote groep van ons brildrager is, vindt niet iedereen het dragen van een bril even plezierig of mooi.

Lenzen zijn qua comfort nu ook niet altijd ‘je van het’ en dus zoeken mensen naar een alternatief. Naar een oplossing die hen zowel van hun bril als hun oogafwijking af helpt.

Dé trend op het gebied van oogbehandelingen is het laten laseren van je ogen. Steeds meer mensen doen het. Zo’n ingreep verbetert je zicht permanent en je hebt geen bril meer nodig. Ook is de behandeling is supersnel. De ogen laseren kosten hoeven helemaal niet hoog te zijn.

Je kunt bij uiteenlopende oogafwijkingen je ogen laten laseren. Zie je, door bijziendheid, in de verte onscherp? Laseren helpt. Of zie je juist van dichtbij niet meer scherp? Ook dan is het laten laseren van je ogen een prachtige oplossing. De behandeling helpt zelfs bij staar en cilindrische afwijkingen.

Ogen laten laseren

Ben je geïnteresseerd in zo’n behandeling? Neem dan eens een kijkje op https://www.laatjeogenlaseren.nl/.

Trend 2: Milieuvriendelijke producten kopen

Meer en meer mensen geven als het even kan de voorkeur aan milieuvriendelijke producten. Steeds vaker eten we plantaardige burgers of kopen we kleding die duurzaam is geproduceerd. 

Gelukkig voor deze groep groeit het aanbod van milieuvriendelijke producten flink. Het wordt dus ook makkelijker om de ‘juiste keuze’ te maken. 

Dit zie je ook in de mode. Zelfs grote kledingmerken als H&M of Zara produceren inmiddels duurzame lijnen. 

Het laatste voorbeeld van een keurig staaltje milieuvriendelijkheid is de Plant-based WHOPPER van Burger King. Daar wordt deze burger behoorlijk blij van.

plantaardige hamburger

Trend 3: Het gebruik van mindfulness-apps

Je mentale gezondheid een groot goed. Er komt van alles op ons af en dus zoeken mensen naar manieren om beter met dingen als onzekerheid en stress om te kunnen gaan.

Een populaire methode hiervoor is mindfulness: het leven met aandacht. Miljoenen mensen hebben dan ook mindfulness-apps op hun telefoon staan.

Apps als Calm of Headspace trainen je om op je ‘het moment’ te focussen. De meditaties helpen mensen wereldwijd om hun concentratie te verbeteren en meer positieve emoties te voelen. 

Calm is vooral bedoeld voor meditatie en slaap. Het leuke van deze app is dat ze steeds vaker de samenwerking opzoeken met beroemdheden. Zo kun je nu bijvoorbeeld in slaap vallen met speciaal voor de app gemaakte muziek van Moby of met de stem van Harry Styles. 

Ook interessant: dit zijn populaire slaap-apps die je slaap kunnen verbeteren

Mindfullness is gezond

Trend 4: Het gebruik van CBD-olie

De vierde gezondheidstrend is het gebruik van CBD-olie. Steeds meer mensen gebruiken het en zijn positief over de werking ervan. CBD-olie blijkt vooral te helpen bij slapeloosheid en angststoornissen. De olie helpt mensen te relaxen en beter te slapen, wat sterk bijdraagt aan hun algehele gezondheid.

Er zijn inmiddels al aardig wat CBD-producten op de markt. Je hebt CBD-druppels die je door je eten kunt doen, maar bijvoorbeeld ook speciale zalf voor op je huid.

Bijwerkingen van CBD-olie


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten