3 handige tips voor een duurzamer leven

digital nomad musthave

Voor The Health Issue is een gezonde planeet net zo belangrijk als gezonde mensen. En om onze aarde gezond te houden, is het belangrijk om duurzaam te leven. Ik geef je in dit blog daarom 3 tips voor een duurzamere levensstijl. 

Helemaal groen van A naar B

Omdat uitlaatgassen een grote vervuiler zijn, is mijn eerste tip om je duurzamer te verplaatsen. Kies bijvoorbeeld voor de fiets of voor het OV en kies voor een elektrische auto.

Is je werk net te ver fietsen en kun je niet gemakkelijk met de bus, trein of tram? Dan is een elektrische fiets een aanrader. Daarmee zoef je door het verkeer zonder in de file terecht te komen. En dat terwijl je nauwelijks door hebt dat je ook nog eens aan je actieve minuten komt!

Vervang daarnaast je benzine- of dieselauto met een elektrische auto. Het aanbod in elektrische auto’s is enorm. Van Mercedes-Benz tot Smart #1 – alle grote merken weten hoe belangrijk duurzaamheid is en spelen daarop in. 

Groener eten

Ook de voedselindustrie bestaat (deels) uit grote vervuilers. Daarom is mijn tweede tip om groener te eten. 

De eerste aanpassing integreer je makkelijk in je dagelijkse (of wekelijkse) boodschappen: koop bewuster. Kies bijvoorbeeld voor fairtrade of biologische producten zodat je weet dat de producenten focussen op een milieuvriendelijker productieproces. 

De tweede aanpassing is voor de een makkelijker dan voor de ander, maar voor niemand onmogelijk: eet wat vaker vegetarisch of vegan. In mijn eerdere blog lees je over de voordelen van plantaardig eten. Een plantaardig dieet is dubbel zo groen! 

In dit blog delen we de zeven beste vegetarische kookboeken. Elk boek heeft zijn eigen unieke kenmerken, van kindvriendelijke recepten tot gerechten die in één bakplaat worden bereid. De boeken zijn geschreven door gerenommeerde auteurs zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi.

Een groene vakantie

Als je duurzaamheid succesvol in je dagelijkse leven hebt geïntegreerd, is het wel zo leuk als je dat ook kunt doortrekken in je vakanties. Kies daarom niet voor een vliegvakantie, maar rijd met je elektrische auto naar een leuke bestemming binnen Nederland of Europa. 

Gooi een tent, campingstoeltjes en wat kleding achterin de auto en ga lekker kamperen in de natuur. Of boek een AirBnB (of meerdere) in de bergen of aan zee en wandel van daaruit over bergpaadjes of door de duinen. De wereld ligt – ook zonder vliegtuig – aan je voeten. 

Elektrisch rijden is niet alleen in Nederland populair, dus maak je geen zorgen over een lege accu als je net de Deense grens over bent. Zo heeft Mercedes-Benz zo’n 300.000 oplaadpunten in Europa, en Smart zelfs 345.000. Dat is nog eens relaxt op vakantie gaan!


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten