Word fit met je smartphone

fit met je smartphone

Kun je jezelf er niet toe zetten om naar de sportschool te gaan, maar wil je wel graag fit worden? Geen probleem, dan pak je gewoon je telefoon. Niet om een spelletje te doen of te scrollen door je social media, maar om een van onderstaande apps te downloaden om zelf te beginnen met fit worden. 

Apps voor je mobiel

Zie je jezelf niet rennen of een andere sport beoefenen met je dure smartphone op zak? Wil je liever een kleiner toestel of je oude toestel meenemen? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt voor dit toestel de goedkoopste sim only aanschaffen zodat je niet iedere keer de simkaart hoeft te verwisselen. Misschien bevalt dat wel zo goed dat je deze sim only ook voor je dagelijkse toestel gebruikt.

Het eerste wat je moet doen op de mobiel die je voor het sporten wilt gebruiken is een app downloaden. Er zijn er genoeg en we hebben er een aantal voor je geselecteerd. Natuurlijk hoef je ze niet allemaal in één keer te downloaden, kies er eerst maar eens een uit die je aanspreekt.

Hardlopen

Als je een liefhebber bent van hardlopen of je wilt dit gaan proberen dan is de Strava app een goede keuze. Je kunt je aanmelden in de app met Facebook of je e-mailadres.

Behalve hardlopen, kan de app ook fietstochten bijhouden. Er zijn speciale uitdagingen waar je aan deel kunt nemen. Ook kun je jezelf bepaalde doelen stellen.

De app Runkeeper is min of meer hetzelfde, al kun je hier nog makkelijker bepaalde doelen stellen. Ook als je wilt afvallen. Runkeeper is ook voor het tracken van fietsen, nordic walking en bijvoorbeeld roeien. Wil je specifiek oefenen voor een 5 kilometer-duurloop? Dan is C25K een aanrader. Met een speciaal schema dat je na acht weken moeten kunnen rennen.

Work-out

Fitocracy is er voor diegene die niet van hardlopen houden. Deze app is meer gericht op het sociale aspect van sporten.

Je kunt jezelf aan groepen toevoegen en de strijd aan gaan met gewichten. Voor elke oefening is een video. Jefit is een uitgebreide app voor work-outs en hij kan je zelfs van een gericht trainingsschema voorzien. Je kunt ook je eigen sessies aanmaken.

Ook de Sworkit is een app voor een volledige work-out. Deze app heeft behalve heel veel oefeningen ook veel stretch-tips en yogaoefeningen. Vind je 7 minuten wel lang genoeg voor een work-out? Dan moet je zeker voor de app ‘7 Minute Workout Seven’ kiezen.

Iedere dag even 7 minuten aan de bak en je zit al snel weer in een goed ritme. Je kunt kiezen voor een full-body work-out of een deel van het lichaam. De app Sixpack is speciaal voor het trainen van de buikspieren. Hij bestaat uit drie programma’s.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten