Afkickkliniek in Zuid-Afrika

afkickkliniek zuid afrika

Afkicken is geen pretje. Als je er eenmaal voor hebt gekozen om deze belangrijke stap in je leven te zetten, kun je alle hulp gebruiken die er is. Een afkickkliniek kan hierbij helpen. Voor sommigen is een afkickkliniek in het buitenland de allerbeste optie. Wij vertellen over wat een afkickkliniek kan doen, en waarom sommige mensen baat hebben bij een afkickkliniek in het buitenland. 

Waarom een afkickkliniek zo effectief is 

In een afkickkliniek wordt je professioneel geholpen met je verslaving. Dat kan ieder type verslaving zijn, zoals een alcoholverslaving, drugsverslaving of gameverslaving. Iedere kliniek heeft een eigen werkwijze, maar meestal krijg je een combinatie van groepstherapie en individuele therapie. Zo kun je 1-op-1 aan je verslaving werken en in een groep.  

Afkickkliniek in het buitenland 

Wanneer je echt toe bent aan een nieuwe start, kan het soms helpen om op een heel andere plek te zijn. Als je in een andere omgeving bent, kun je je namelijk volledig richten op je herstel. Klinieken in het buitenland helpen daarbij. 

Een groot verschil met afkickklinieken in Nederland is dat die zich vooral richten op het oplossen van je verslaving. Klinieken in het buitenland kijken daarnaast ook naar je issues achter de verslaving. Waarom ben je verslaafd geworden, en hoe kunnen we voorkomen dat dit in de toekomst weer gebeurt? Vooral als je een dubbele diagnose hebt, is dit een goede aanpak. 

Afkickkliniek in Zuid-Afrika 

Denk je eraan om naar een kliniek in het buitenland te gaan? Dan is een afkickkliniek in Zuid-Afrika misschien wel een goede keuze. Deze klinieken zijn vooral voor Nederlanders heel prettig. 

Vaak werken er namelijk Nederlandse professionals. De voertaal is normaal gezien Engels, bijvoorbeeld tijdens groepstherapie. Je moet dus wel Engels kunnen, maar het kan zijn dat je een persoonlijke therapeut krijgt die ook Nederlands spreekt. Daarnaast is er geen tijdsverschil met Nederland. Dat is fijn voor je bioritme: geen jetlag bovenop je afkickverschijnselen. Maar bovenal heb je eenvoudig contact met het thuisfront.

Ook niet onbelangrijk: Zuid-Afrika is natuurlijk een prachtig land. Als je in een afkickkliniek zit, volg je uiteraard een intensief programma om van je problemen af te komen. Maar dat betekent niet dat je alleen maar aan het praten bent in behandelkamers. Uiteindelijk heb je ook vrije tijd en kun je vaak ook sporten of creatief bezig als onderdeel van het programma. De mooie omgeving van Zuid-Afrika kan dan een positieve invloed op je gemoed hebben.  


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten