• home
  • Nieuws
  • 3 supplementen die kunnen helpen met afvallen

3 supplementen die kunnen helpen met afvallen

afvallen

Er zijn ontelbare manieren om gewicht te verliezen. In de basis is het heel simpel: je moet meer calorieën verbranden dan dat je opneemt.

Als je gewicht wilt verliezen kun je gebruik maken van supplementen. 

Dit omvat allerlei soorten pillen, medicijnen en natuurlijke vetverbranders. Supplementen kunnen helpen om sneller, en meer, vet te verbranden door je metabolisme te verhogen. Of ze helpen om je hongergevoel te verminderen.  

De supplementen dragen op een (of meerdere) van deze manieren bij aan het afvallen:

  • Het supplement vermindert de eetlust. Je voelt je voller en eet minder calorieën eet
  • Het supplement vermindert de opname van voedingsstoffen zoals vet, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt
  • Het supplement zorgt voor een verhoogde vetverbranding, waardoor je meer calorieën verbrandt

Dit zijn 3 populaire vetverbranders die kunnen helpen als je wilt afvallen

#1. Cafeïne 

Cafeïne kan helpen om je metabolisme te stimuleren en je lichaam helpen om meer vet te verbranden. Vaak word je na het innemen van cafeïne actiever en alerter waardoor je meer energie gaat verbruiken. 

Uit onderzoek blijkt dat cafeïne je metabolisme tijdelijk kan verhogen met maximaal 16% in een tijdsbestek van één tot twee uur. Bovendien blijkt uit diverse onderzoeken dat cafeïne je lichaam kan helpen om meer vet als brandstof te verbranden. Dit effect lijkt sterker te zijn bij magere mensen dan meer zwaarlijvige mensen.

Cafeïne is vaak het hoofdbestanddeel van ieder vetverbrandings-supplement. Belangrijk om te weten: overmatige inname van cafeïne kan je lichaam toleranter maken voor de effecten ervan.

Cafeïne is een natuurlijke vetverbrander. In principe heb je supplementen in de vorm van pillen of poedertjes nodig om de voordelen van cafeïne te benutten. Koffie, thee en matcha-poeder zijn uitstekende bronnen van cafeïne. Pure chocolade bevat ook cafeïne.

#2. Xenical 

Xenical is een middel tegen zwaarlijvigheid. 

Het is een krachtige, langwerkende remmer van lipasen in het maagdarmkanaal. Simpel gezegd zorgt dit medicijn ervoor dat er minder vet wordt verteerd. 

Je lichaam kan het voedingsvet dus niet als bron van energie gebruiken. Dit vet kan ook niet omgezet worden in vetweefsel. Dit helpt je gewicht te verminderen.

Het gewichtsverlies dat bereikt wordt met Xenical kan bij sommige patiënten leiden tot een uitstel van de ontwikkeling van diabetes type 2. XENICAL wordt toegepast bij de behandeling van zwaarlijvigheid samen met een dieet dat een gematigde hoeveelheid calorieën bevat.

#3. Groene thee-extract

Groene thee-extract is niets meer en niets minder dan een geconcentreerde vorm van groene thee. Om het groene thee-extract te maken, wordt een grote hoeveelheid groene thee-bladeren vermalen tot poeder. 

Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant (Camellia sinensis). Doordat de theebladeren niet gefermenteerd worden, in tegenstelling tot zwarte thee, houden de bladeren een hoge concentratie natuurlijke polyfenolen. De bladeren worden vermalen tot een poeder. 

Als je groene thee-extract drinkt, drink je het volledige blad. Als je thee zet van groene theebladeren, laat je de thee trekken en vervolgens gooi je de bladeren weg. Groene thee-extract benut de groene theebladeren optimaal. Hier vind je een aantal matcha recepten.

Door de hoge concentratie is groene thee-extract rijk aan cafeïne en het polyfenol epigallocatechinegallaat (EGCG). Deze beide stoffen kunnen helpen bij het verbranden van vet. 


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten