Alles over borstoperaties

Blije vrouw in bikini

Iedere borst is anders. Soms kan het zijn dat je niet helemaal tevreden bent met je borsten. Misschien vind je ze te groot of te klein. Wij zetten de meest voorkomende borstoperaties op een rij: de borstverkleining, borstvergroting en borstlift. 

Borstverkleining

Een borstverkleining is een uitkomst voor als je (te) grote borsten hebt. Vaak kies je voor een borstverkleining als je ongemak ervaart. Bijvoorbeeld als je veel last hebt van je rug of je nek. Soms kan het ook puur cosmetisch zijn. Met een borstverkleining kunnen je borsten meer in verhouding komen met de rest van je lichaam. Daarnaast is het makkelijker om goed passende kleding te kopen. 

Tijdens een borstverkleining verwijdert de chirurg vetweefsel, huid en klieren. Meestal wordt je tepelhof ook verkleind, zodat het geheel beter in verhouding is.

Borstvergroting

Een borstvergroting is in veel gevallen cosmetisch. Een borstvergroting kan je lichaam beter in balans brengen, bijvoorbeeld als je veel bent afgevallen. Of misschien vind je het gewoon mooi. Als je geen of kleine borsten hebt, kun je op verschillende manieren je borsten laten vergroten. Siliconen borsten met implantaten zijn de meest bekende optie. De implantaten kunnen verschillende vormen hebben. Over het algemeen zorgen siliconen voor volle en stevige borsten. 

Je kunt ook kiezen voor een borstvergroting met eigen vet. Dit wordt ook wel borstvergroting met lipofilling genoemd. Deze methode ziet er supernatuurlijk uit. De huidige vorm van je borst verandert dan niet veel, alleen het volume neemt toe. Je kiest voor een lipofilling als je liever geen implantaten wilt, of als je een natuurlijk resultaat wilt.

Borstlift

Als je borsten wat hangen, kan een borstlift prettig zijn. Met een borstlift wordt er geen volume toegevoegd aan je borsten – vaak verkleint het je borsten zelfs een beetje. Dit komt doordat je tepel en borstweefsel omhoog worden gebracht. Met een borstlift zien je borsten er steviger uit. 

Wil je een borstverkleining? Meestal voert de chirurg dan ook direct een borstlift uit. Als je kleine borsten hebt, kan de chirurg direct een implantaat toevoegen en zo een borstvergroting uitvoeren. 


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten