De leukste work-outs met je hond

work out

Sporten heeft veel voordelen. Je valt af, verbetert je conditie, zit lekkerder in je vel en gaat beter om met stress. Je kiest ook maar meteen voor de goedkoopste zorgverzekering, want met zoveel gezondheidsvoordelen verwacht je minder snel ziek te worden. Het probleem voor velen is alleen: sporten is zo moeilijk vol te houden. Dit is op te lossen met het allerbeste sportmaatje, je hond.

Waarom is je hond het allerbeste sportmaatje?

Alleen sporten is ook maar alleen. Ben je een keer moe of heb je eigenlijk geen tijd? dan schiet het er al snel bij in. Een sportmaatje lost dit probleem op, alleen als hij of zij ook eigenlijk geen zin of tijd heeft, werkt dit juist demotiverend. De meeste honden hebben altijd zin om naar buiten te gaan. En hoe kun je nu nee zeggen tegen die smekende ogen en die kwispelende staart? Lijkt sporten met je hond jou ook wel wat? Wij zetten de leukste work-outs voor je op een rij!

Wandelen

Wandelen is minder intensief dan de meeste work-outs, maar het heeft toch veel gezondheidsvoordelen. Zo blijkt uit onderzoek dat het lage rugpijn kan verminderen of zelfs kan verhelpen. Wandelen is tevens goed voor het hart en je bloedvaten. Als je een hond hebt, heeft deze ook beweging nodig. Drie keer een blokje om is voor de meeste viervoeters niet voldoende. Een goede reden om dagelijks een flinke wandeling te maken samen!

Joggen

Hardlopen is laagdrempelig, want meer dan goede hardloopschoenen en een sportoutfit heb je niet nodig. Het is bovendien erg gezond. Het verbetert je humeur en kan volgens meerdere onderzoeken depressie verminderen of zelfs voorkomen! Niet alle honden zijn gecharmeerd van hardlopen. Dit zul je dus eerst even uit moeten testen. Bouw hardlopen altijd langzaam op, of begin op een hardloopband. Ook je viervoeter moet zijn conditie opbouwen.

Fietsen

Fietsen is een uitstekende manier om voldoende beweging te krijgen en het vraagt minder van je gewrichten dan bijvoorbeeld joggen. Bovendien heeft het, net als andere work-outs, een positieve invloed op de hersenactiviteit. Het verkleint zelfs de kans op Alzheimer. Heb jij een middelgrote of grote hond met een evenredige lichaamsbouw? De kans is groot dat hij met plezier naast de fiets loopt. Bouw het langzaam op en fiets niet te snel. Je hond moet je in draf bij kunnen houden.

Probeer een tak van hondensport

Wil je je hond graag nieuwe dingen leren? Overweeg dan een tak van hondensport te proberen. Dog frisbee, agility, combisport en doggydance zijn uitstekende opties, waarbij zowel baas als hond lichamelijk actief is. Bovendien is het hartstikke leuk om op deze manier samen te werken.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten