• home
  • Nieuws
  • Een meditatiekussen, klein, compact en niet te missen!

Een meditatiekussen, klein, compact en niet te missen!

yogastudio meditatie

Ben je toe aan rust en wil je beter naar je hart leren luisteren? Wil je beginnen met mediteren maar heb je nog niet de juiste middelen? Mediteren kun je leren en met de juiste middelen bij yogashop.nl maak je al een goede start.

Bij het mediteren kan je een meditatiekussen gebruiken dat je helpt aan de meditatiehouding te wennen en meer kracht op te bouwen. Daarnaast biedt het ook simpelweg gemak en is het geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met de verschillende beschikbare kleuren en vormen is er voor iedere mediteerder wat wils.

Wat is het belang van een goed meditatiekussentje?

Mediteren kan in meerdere houdingen. De een doet het liggend, de ander in een stoel. Echter zijn deze vormen niet altijd goed voor de rug en als je kracht en een stevige houding op wil bouwen is een meditatiekussen de ideale keuze.

Het zorgt voor een stabiele basis waarop je een lotushouding of een positie met de knieën naar voren kan aannemen. De houding die je hierop krijgt lijnt je heupen, wervelkolom en spieren goed uit waardoor deze worden ontlast en eerdere pijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Daarnaast krijgen je longen meer ruimte waardoor ademen makkelijker gaat en in je subtiele zenuwbanen krijgt energie meer vrije doorstroom.

Hoe kies je een geschikt meditatiekussentje?

Het assortiment is erg breed en je kan kiezen uit twee basale vormen. Voor de beginner is een rond kussen geschikt omdat deze wat hoger is met een gemiddelde hoogte van 15 centimeter.

Zo houd je wat meer afstand tussen de grond als je nog niet voldoende lenig bent voor een volledige lotushouding. Wat goed is om te weten is dat de kussentjes alsnog lager kunnen worden gemaakt door er vulling uit te halen. Zo kan je het ook gebruiken wanneer je leniger bent geworden. Het tweede type is het halvemaan kussen. Deze is wat lager en breder waardoor het de dijen voorziet van betere ondersteuning. Perfect voor de gevorderden!

Een meditatiekussen gebruiken, waarom en hoe?

Mediteren helpt goed tegen angst en stress. Om goed te mediteren moet je goed kunnen zitten en ben je met een kussentje al dichter bij je doel.

Eenmaal gezeteld is het belangrijk om te controleren of je stabiel zit, of je zonder moeite rechtop kan zitten en of je nog ergens spanning in je lijf hebt. Zo ja, dan kan je proberen om een comfortabelere houding te vinden of het meditatiekussen wat aan te passen. Zitten jij en je kussentje goed? Dan kan je lekker beginnen aan je sessie en voor je het weet ben je helemaal zen!

Tip: gebruik een yogamat voor extra support.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten