Het nut van een sapkuur om te detoxen

sapjes

Tijdens een periode van detoxen probeer je schadelijke stoffen uit je lichaam te verwijderen. Want tijdens het dagelijks leven krijgen we veel te veel schadelijke deeltjes binnen, zelfs wanneer je let op wat je eet en voldoende beweegt en sport. Want in supermarktproducten, snelle maaltijden en snacks zitten veel stoffen die in hoge concentraties schadelijk zijn.

Hetzelfde geldt voor de lucht die je iedere dag inademt. De verhoogde inname van kwalijke stoffen is helaas een onderdeel van leven in een moderne maatschappij. Gelukkig zijn er methodes om je lichaam van binnenuit schoon te maken. Een van de meest efficiënte is het volgen van een sapjes kuur om je lichaam te ontgiften. 

Lees hier hoe je zoveel mogelijk voordeel haalt uit een sapjeskuur

Aan welke voorwaarden dienen sappen voor een detoxkuur te voldoen?

Lang niet ieder sap is zomaar geschikt voor een detoxkuur. Het vraagt namelijk om onderzoek naar de samenstelling en om een speciale techniek om het sap uit groente en vruchten te persen. Standaard methodes vernietigen tijdens het persen namelijk een groot deel van de gezonde voedingsstoffen. Kies daarom altijd voor sappen van een echte specialist en koop ze niet lukraak in de supermarkt. 

De samenstelling van een sap in een detoxkuur

Wellicht nog belangrijker dan de persmethode is de samenstelling. Een fles sap voor een detoxkuur bevat voornamelijk groente. In fruit zit namelijk een te hoge concentratie suiker. Daarnaast is het van belang dat je niet iedere dag dezelfde sappen drinkt. Want zelfs tijdens een kuur is het verstandig om te letten op enige variatie. Verder is het niet ongebruikelijk dat er aan ieder sap een superfood is toegevoegd. 

Voorwaarden voor sap dat geschikt is voor een detoxkuur: 

  • Groente is het voornaamste bestanddeel
  • Er is gebruikt gemaakt van een speciale perstechniek
  • Aan het sap is een superfood toegevoegd

Een beperkte inname van calorieën en gewichtsverlies

Tijdens het volgen van een sapkuur eet en drink je niets anders dan een paar flesjes sap. Vijf per dag is ongeveer de standaard. Daardoor eet je op een dag veel minder dan de aanbevolen hoeveelheid calorieën. Een van de bijkomende voordelen van een sapkuur is dat het goed mogelijk is dat je afvalt. 

De duur van een detoxkuur op basis van sappen

Sappen drinken en niks anders eten is een kuur en geen levensstijl. Het is absoluut niet de bedoeling dat je een sapkuur langere tijd volgt. Daarom duren ze meestal tussen de 3 en 5 dagen. In die periode krijgt je lichaam de kans om te ontgiften. 

Gezondheidsvoordelen door het nuttigen van voldoende vitamine C

Tijdens een sapkuur krijgt je lichaam de kans om de opstapeling van gifstoffen weg te werken. Het is mogelijk dat je de voordelen vrij snel opmerkt. De grote hoeveelheid vitamine C helpt tegen vermoeidheid, ondersteunt de gezonde werking van het immuunsysteem, stimuleert het behoud van een normale huid en is van belang voor de samenstelling van de botten. 


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten