• home
  • Nieuws
  • Sporten met stackers: wat zijn stackers en wat doen ze?

Sporten met stackers: wat zijn stackers en wat doen ze?

wat zijn stackers

Ben je veel in de sportschool te vinden? Grote kans dat je zonder moeite zo een paar voedingssupplementen weet op te noemen. Eiwitshakes, creatine, BCAA, je kent ze wel. Maar weet je ook wat stackers zijn? Zo niet, dan ben je op de juiste plek. In dit blog lees je wat stackers zijn, welke stoffen er in zitten en wat de voordelen zijn.

Wat zijn stackers?

Stackers zijn voedingssupplementen. Ze worden ook wel fatburners of vetverbranders genoemd. Waarom? Omdat dat precies is wat ze doen: het gebruik van stackers bevordert namelijk je vetverbranding. 

Stackers worden verkocht als capsules. In zo’n capsule zit een geraffineerde combinatie van bepaalde stoffen. Ze bestaan altijd uit cafeïne en een blend van verschillende extracten. Sommige stackers bevatten groene thee, ginseng of zelfs peper-extracten

Het supplement werkt op twee manieren. Aan de ene kant stimuleren stackers je energiegebruik, door de cafeïne die erin zit. Aan de andere kant onderdrukken ze het hongergevoel. Het resultaat? Harder sporten in de gym, terwijl je minder eet. 

Voor wie zijn stackers bedoeld?

Iedereen gaat naar de sportschool met een doel. Sommige mensen willen lekker sporten en hun energie kwijt, bijvoorbeeld na een drukke werkdag. Anderen willen spiermassa kweken en dus aankomen. Weer anderen willen juist afvallen of droogtrainen. Voor die laatste groep zijn stackers interessant. Door stackers te gebruiken in combinatie met sporten, val je af.

De voor- en nadelen van stackers

Zoals aan de meeste voedingssupplementen zitten ook aan stackers zowel voordelen als nadelen. 

Veelgehoorde voordelen van stackers zijn dat ze je energie geven en helpen afvallen. Een beetje extra energie in de sportschool kan nooit kwaad. Je kunt je voorstellen dat veel mensen die oppepper fijn vinden, zeker tijdens zware oefeningen. Het zou ze helpen harder te kunnen sporten, zodat ze hun doelen sneller bereiken.

Toevallig genoeg zitten de nadelen van stackers ook in die energieboost: sommige mensen krijgen hartkloppingen van stackers. Of voelen zich opgejaagd. Dit komt door de grote hoeveelheid cafeïne in de capsules. Ben je hier erg gevoelig voor? Wees dan voorzichtig met stackers. Er zijn genoeg andere supplementen om je sportschool-doelen mee te bereiken.

En laten we één ding voorop stellen: supplementen bezorgen je niet vanzelf het lichaam dat je wilt. Je valt niet zomaar een paar kilo af en ook gain je niet uit het niets een paar kilo. Je moet er natuurlijk wel iets voor doen. 


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten