• home
  • Nieuws
  • 3 tips om gezond te blijven met een druk leven

3 tips om gezond te blijven met een druk leven

fit blijven

Met een druk leven is het soms moeilijk om gezond te blijven. Je moet naar je werk, sporten en af en toe wil je ook iets leuks doen. Daarom hebben we 3 tips voor je, zodat je ook met een superdrukke agenda gezond kunt blijven:

  • Volg een voedingsschema
  • Drink gezonde smoothies
  • Doe een periodieke gezondheidscontrole 

Volg een voedingsschema

Een persoonlijk voedingsschema helpt je om gezonde maaltijden te plannen en genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Door vooruit te plannen en maaltijden voor te bereiden, maak je gezond eten een stuk makkelijker, ook als je weinig tijd hebt. Het is wel belangrijk dat je een persoonlijk voedingsschema hebt. Gratis voedingsschema’s zijn een prima eerste houvast, maar ieder lichaam en iedere levensstijl is anders. 

  • Volg een voedingsschema om gezonde maaltijden te plannen en te meal-preppen.

Drink gezonde smoothies

Smoothies zijn een snelle en gezonde snack of maaltijd. Mix je favoriete fruit, groenten, noten, zaden en eventueel proteïnepoeders voor een lekkere maaltijd of snack. Wij zijn vooral fan van ochtendsmoothies als je haast hebt, of een smoothie als tussendoortje. Gebruik overigens niet té veel fruit: daar zitten veel suikers in. 

  • Drink gezonde smoothies als snelle en makkelijke manier om goede voedingsstoffen binnen te krijgen.

Doe een periodieke gezondheidscontrole

Wil je weten hoe het ervoor staat met je gezondheid? Je bloedwaarden zijn een goede weerspiegeling van hoe het met je gaat. Je kunt je bloedwaarden laten checken bij de huisarts, maar er zijn ook bloedtests voor thuis. Met zo’n algemeen bloedonderzoek kun je je bloedbeeld checken, nog voordat je ergens last van krijgt.

Een bloedtest voor thuis is een handige manier om je gezondheid te controleren, zonder dat je naar de dokter moet. Als je eenmaal je bloedwaarden weet, kun je je persoonlijke voedingsschema daarop aanpassen. Doordat je begrijpt wat je lichaam nodig heeft, kun je optimaal voor jezelf zorgen.

  • Doe een algemeen bloedonderzoek voor thuis om gezondheidsproblemen op tijd op te sporen.

Gezond blijven met onze tips

Met een druk leven kan het moeilijk zijn om gezond te blijven, maar het is zeker niet onmogelijk. Met een voedingsschema kun je gezonde maaltijden plannen en voorbereiden.

Smoothies zijn een snelle en makkelijke manier om voedingsstoffen binnen te krijgen. En met een algemeen bloedonderzoek voor thuis kun je zien hoe het ervoor staat met je gezondheid. Met deze tips kun je gezond blijven, zelfs als je weinig tijd hebt!


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten