• home
  • recepten
  • Appeltaart-kwark-ontbijt: een lekker en gezond ontbijt-recept

Appeltaart-kwark-ontbijt: een lekker en gezond ontbijt-recept

Voor iedereen die denkt dat de populaire socialmedia-app TikTok vol staat met alleen maar dansjes heb ik goed nieuws: je vindt hier ook heerlijke recepten. Zo kwam ik zelf dit appeltaart-kwark-ontbijt recept een tijdje geleden tegen. Sindsdien is dit een vast onderdeel van mijn eetschema

1 personen

15 minuten

Appeltaart kwark ontbijt

Ben je op zoek naar een lekker en voedzaam ontbijt dat niet snel verveelt en (relatief) snel klaar is? Zoek dan niet verder en lees dit blog!

Recept-inspiratie

Je hebt maar weinig ingrediënten nodig voor dit voedzame ontbijt: een appel, kaneel, havermout, magere kwark, en pindakaas. Je kunt er nog wat vanille-aroma doorheen doen, maar zonder is het ook al lekker genoeg. 

Een tip voor de pindakaas: sommige merken hebben een knijpfles met 100% pindakaas, zodat je de pindakaas makkelijk over het gerecht schenkt. Een andere optie is een pot 100% pindakaas. Omdat hier niets anders in zit dan gemalen pinda’s is de pindakaas vrij olieïg en daarmee vloeibaarder dan gewone pindakaas. 

Voor wie is dit het ideale ontbijtrecept? 

Je maakt dit recept voor 1 persoon, en het kost mij ’s ochtends nog geen kwartier. Het hangt ervan af hoe snel je een appel kunt snijden of je meer of minder tijd nodig hebt dan dit 😉. 
Een eitje bakken kost je ongeveer evenveel tijd, dus als je gewend bent om ’s ochtends eggs on avocado toast te maken, past het appeltaart-kwark recept ook in je planning. En anders is dit recept het ook zeker waard om net iets eerder je bed uit te rollen.   

Het voordeel van dit ontbijt is dat je de dag al begint met een stuk fruit en een groot aantal eiwitten. Een gezond begin van je dag dus! Daarnaast zijn de ingrediënten relatief goedkoop, in ieder geval in vergelijking met kant-en-klare ontbijtopties die je in de supermarkt koopt, zoals kwark met een smaakje die je zo naar binnen lepelt.  

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 10 g havermout
  • 10 g pindakaas
  • 300 g magere kwark
  • ½ tl vanille-aroma (optioneel)

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de appel in stukjes. Het maakt niet zoveel uit hoe groot de stukken zijn, zolang jij het maar prettig vindt eten. 

Stap 2: Zet een pan op het fornuis, op laag vuur. Doe hier de stukjes appel in (zonder olie of boter!) en doe hier ook gelijk de havermout en het kaneel bij. Schep regelmatig om gedurende 4-6 minuten. Schep ondertussen de kwark in een schaaltje.

Stap 3: Wanneer de appel-havermout mix een beetje warm is, kun je de pan van het vuur halen. Schep het mengsel over de kwark. Top dit af met de pindakaas. Eet smakelijk! 

Gezonde recepten