Bananenpannenkoeken: het ultieme ontbijtrecept

Eindelijk weekend? Tijd voor een uitgebreid ontbijt: pancakes, vers fruit, mimosa’s en een heerlijke groene smoothie om het af te maken.

Het American pancakes-recept is de klassieker onder de klassiekers. Maar wat als ik je vertel dat er een variant is die minstens net zo lekker is en slechts uit 2 ingrediënten bestaat?

Bananenpannenkoeken: eieren en bananen, en dat is het. De verhouding is 2 eieren en 1 banaan.

2 personen

10 minuten

bananenpannenkoek maken

Hoe kun je pannenkoeken maken van twee ingrediënten?

Dit recept voor bananenpannenkoeken met twee ingrediënten zweeft al een tijd rond op het internet. Bananenpannenkoeken zijn namelijk de perfecte snack voor fanatieke sporters, omdat ze veel eiwit bevatten en vetarm zijn. Bovendien zijn ze uitermate geschikt voor kleine kinderen.

Deze pannenkoeken zijn glutenvrij en zuivelvrij. Ze zijn echt gemaakt met alleen maar bananen en eieren, geen trucjes. Je verwacht misschien dat je gewoon zou eindigen met geklutste banaan-eieren, maar het eindproduct lijkt echt op een pannenkoek. We hebben ons laten inspireren door HelloFresh voor dit recept.

Bananenpannenkoeken zijn dus een gezonder alternatief voor de klassieke American pancakes. Dit ontbijt geeft je genoeg energie om je dag te kickstarten, geeft je een vol gevoel en is rijk aan vitamines, mineralen en vezels.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • Zout (optioneel)
  • Bakpoeder (optioneel)

Stap 1: Pel de banaan en breek hem in grote stukken in een kom. Gebruik een vork om de banaan te prakken. Prak de banaan totdat er een puddingachtige consistentie ontstaat. Je bananenpuree is klaar als alle grote stukken zijn geprakt.

Stap 2: Als je de pannenkoeken extra op smaak wilt brengen, is dit het moment om smaakstoffen toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een beetje zout of vanille toevoegen. Wil je de bananenpannenkoekjes wat luchtiger maken? Voeg dan een snufje bakpoeder toe. Dit is allemaal optioneel.

Stap 3: Breek de eieren in een kom en giet ze over het bananenmengsel. Roer het geheel door elkaar. Het beslag zal los en vloeibaar zijn en meer lijken op geklopte eieren dan gewoon pannenkoekenbeslag.

Stap 4: Kies een pan met anti-aanbaklaag waarin je meerdere pannenkoekjes tegelijk kunt maken. Smelt een beetje boter of verwarm een beetje olie in de pan. Giet ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan. Het is belangrijk dat de pan heet genoeg is, je moet direct een sissend geluid moeten horen als het beslag in de pan valt. Herhaal deze stap, houd ongeveer 2 centimeter afstand tussen je pannenkoeken.

Stap 5: Bak de bananenpannenkoeken aan beide kanten goudbruin in ongeveer twee minuten.

Gezonde recepten