Chocolade mueslireep: lekkere en gezonde snack

Deze chocolade mueslireep is de ultieme upgrade van het traditionele mueslirepen recept. De repen zijn een verantwoorde snack. Ten minste, als je niet uitschiet met de chocola. Deze chocolade mueslireep is voedzaam, rijk aan vezels en makkelijk om mee te nemen.

8 personen

25 minuten

Mueslirepen met chocolate chips

Ik hoef je niet te vertellen waarom je deze chocolade mueslirepen moet maken, toch? Chocolate chips zijn echt een superlekkere combinatie met de dadels, notenboter en gezonde noten

Zorg ervoor dat je dadels niet zijn uitgedroogd – dan plakken ze niet goed en dan vallen je repen uit elkaar. Zijn je dadels droog? Dan kun je ze even laten weken in water. 

Wil je het suikergehalte verminderen? Dan kun je de dadels (deels) vervangen met een andere plakkerige, gedroogde fruitsoort. Voorbeelden zijn gedroogde cranberries of gedroogde pruimen. 


Ingrediënten

  • 230 gram dadels
  • 60 ml maple syrup, agavesiroop of honing
  • 65 gram notenboter (liefst amandel)
  • 80 gram grofgehakte pecannoten
  • 135 g havermout
  • 45 gram chocolate chips

Stap 1: Gooi de dadels in een keukenmachine totdat ze helemaal fijngehakt zijn, ongeveer een minuutje. 

Stap 2: Warm de siroop en notenboter naar keuze op in een steelpannetje. 

Stap 3: Doe de dadels samen met de havermout, gehakte noten en chocolate chips in een kom. Meng dit kort. Schenk het warme mengsel eroverheen en meng samen (kan gewoon met je handen). 

Stap 4: Doe bakpapier in een vierkant bakblik of een brownievorm. Niet te groot, tussen de 18×18 en 24×24 centimeter. 

Stap 5: Giet het mengsel in het bakblik en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Vouw het bakpapier over de bovenkant. Als dat niet lukt kun je ook plastic folie gebruiken om de boel af te dekken.

Stap 6: Zet het blik in de koelkast (of vriezer) voor ten minste een kwartier. Til het hardgeworden mengsel met het bakpapier uit het blik. Hak het in 10 stukken, of 12 voor kleinere repen. Klaar zijn je zelfgemaakte choco-mueslibars!

Optioneel: rooster de noten kort in een pan. Dan zijn ze nog lekkerder. 

Gezonde recepten