Falafel komt uit het Midden-Oosten en is wat ons betreft een van de lekkerste toevoegingen aan ons leven. En ik heb nog nooit zulke super-lekkere falafel gegeten als deze. Weet je, kant-en-klare falafel is prima. Totdat je één keer zelf falafel gemaakt hebt.
4 personen
60 minuten
Ons falafel-recept is trouwens vegan. En wat de kikkererwten betreft: je kunt veel beter gedroogde kikkererwten gebruiken dan die uit blik of pot. Die zijn namelijk te vochtig, en dan wordt je falafel minder chill qua structuur. Kikkererwten zijn een goede vleesvervanger.
Als je slim bent, laat je de kikkererwten een nachtje weken voordat je aan deze falafel begint. Dan hoef je niet de hele dag te wachten. Als je ze geweekt hebt, ben je zo klaar met het bouwen van de balletjes.
Vaak wordt falafel gefrituurd. Ik heb zelf geen frituur, maar ik ben erachter gekomen dat ze in de oven ook erg lekker zijn. Dit is dus falafel zonder frituur!
Als je koriander echt niet lekker vindt, kun je het vervangen door meer peterselie.
Dit recept is voor 12 balletjes. Als je meer wilt maken, kun je het recept gewoon verdubbelen.
Zo kun je deze echt heerlijke falafel maken: