• home
  • recepten
  • Geroosterde zoete aardappelsalade: lekker en gezond!

Geroosterde zoete aardappelsalade: lekker en gezond!

De zoete aardappel, met zijn rijke, aardse smaak en fluweelzachte textuur, is een veelzijdige groente die zich perfect leent voor salades. Deze geroosterde zoete aardappelsalade combineert de zoetheid van de aardappel met frisse ingrediënten om een uitgebalanceerd en voedzaam gerecht te creëren.

4 personen

40 minuten

zoete aardappel salade

Zoete aardappelen zijn een uitstekende bron van vitamine A, vitamine C, vezels en kalium. Samen met de andere ingrediënten in deze salade krijg je een breed scala aan voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond eetpatroon.

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 50 gram geroosterde pecannoten
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 200 gram gemengde sla (bijv. rucola, veldsla)
  • 1 theelepel honing
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Stappenplan:

  1. Zoete aardappel roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de zoete aardappelblokjes met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verspreid op een bakplaat en rooster in de oven voor 25-30 minuten of tot ze goudbruin en zacht zijn.
  2. Dressing maken: In een kleine kom, combineer balsamicoazijn, extra vergine olijfolie en honing. Klop goed door tot een gladde dressing.
  3. Salade samenstellen: In een grote kom, combineer de gemengde sla, geroosterde zoete aardappel, feta, pecannoten en rode ui. Drizzle de dressing erover en meng goed.
  4. Opdienen: Serveer de salade op borden en geniet!

Variatietip: Voeg voor een extra bite geroosterde pompoenpitten of zonnebloempitten toe. Voor wat frisheid kun je ook wat granaatappelpitjes over de salade strooien.

Eet smakelijk!

Gezonde recepten