Vegan kruidnoten zelfgemaakt

Gezonde kruidnoten

Koek Sinterklaas Vegan

Ingrediënten


  • 120 gram havermoutmeel
  • 80 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 5 tl koek- of speculaaskruiden
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze

We zijn het er vast allemaal over eens dat kruidnoten de OG van de sinterklaaslekkernijen is. Wat is er beter dan kruidnoten?

Zelfgemaakte kruidnoten.

Als de zelfgemaakte kruidnoten dan ook nog eens gezond én vegan zijn, ben je helemaal de koning van 5 december. Dit zijn wel echt kruidnoten (die harde) en geen pepernoten – die zijn meer taaitaai-achtig. Dan weet je dat.

By the way: maak extra porties! 1) omdat ze sowieso veel te snel op zijn en 2) dan kun je ze ook nog gebruiken voor de healthy kruidnotencake!

Tip: als je geen havermoutmeel hebt, kun je gewone havermout in de keukenmachine gooien en vermalen tot meel.

Nog een tip: voor chocoladekruidnoten kun je ze in pure chocola dippen. Let er dan wel op dat de pure chocolade vegan is, want dit is niet altijd zo!

Bonus bonus tip: begin de Sinterklaasdag goed met een Sinterklaas-smoothie.

Zo maak je de healthy kruidnoten:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Gooi alle ingredienten in de keukenmachine en roer het door elkaar tot een geheel.
  • Haal de boel uit de keukenmachine, en kneed het tot een plakkerig deeg.
  • Maak van het deeg mini-balletjes (=de kruidnootjes) en leg ze op bakpapier op een rooster of bakplaat. Druk ze een beetje aan voor de echte kruidnoten-look.
  • Doe de kruidnoten 15 minuten in de oven.
  • Laat ze afkoelen. Minstens 10 minuten als ze klein zijn, anders nog wat langer.