Cheesecake gezonde versie

Gezonde sinterklaas-cheesecake

Cheesecake Taart Sinterklaas

Ingrediënten


  • 10 dadels
  • 50 gram kruidnoten
  • 40 gram havermout
  • 40 gram kokosolie
  • 500 gram magere kwark
  • 300 gram Philadelphia (light)
  • 300 gram Philadelphia (light)
  • 2 eieren
  • 1 à 2 tl vanillepoeder
  • 2 el agavesiroop

Bereidingswijze

Cheesecake krijgt sowieso 100 punten. Deze cheesecake krijgt 200 punten, want dit is een super-lightversie. En ook nog eens sinterklaasavond-proof! Net als onze andere healthy sintgerechten.

In plaats van vette ingrediënten als slagroom, hebben we een paar minder zware (en zelfs gezonde) ingrediënten als vervangers gevonden.

In de bodem zitten kruidnoten: je kunt je zelfgemaakte kruidnoten opofferen (wel lekker), maar kant-en-klare kruidnoten zijn ook prima.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de pitten uit de dadels.
  • Voor de bodem: meng de dadels, kruidnoten, havermout en kokosolie in de keukenmachine tot een plakkerig mengsel.
  • Doe bakpapier in je springvorm – ik heb zelf een springvorm van 26 cm gebruikt.
  • Verdeel het bodemmengsel over de springvorm en druk het plat met de bolle kant van een lepel. Mijn persoonlijke pro tip: zet de bodem een kwartier in de oven, zodat de bodem een beetje getoast wordt.
  • Voor  de vulling: meng de kwark, philadelphia, eieren, agavesiroop en vanillepoeder goed door elkaar.
  • Doe de vulling in de springvorm. Doe dit wel voorzichtig, om de bodem heel te houden.
  • Zet de cheesecake drie kwartier in de oven.
  • Als je cheesecake klaar is, moet-ie afkoelen, gewoon buiten de oven.
  • Vervolgens zet je de cheesecake minstens een uur of 3 in de koelkast om goed op te stijven.