Er zijn mensen op de wereld die niet van gevulde speculaas houden.
Met die mensen is iets mis.
I love gevulde speculaas. Het enige probleem: na 2 stukjes ben ik kotsmisselijk.
En op sinterklaasavond moet je natuurlijk meer eten dan gevulde speculaas. Er zijn zoveel lekkere sinterklaasrecepten.
Daarom hebben wij een gezonde versie van de standaard gevulde speculaas gemaakt. Deze versie is veel minder vet en zwaar dan de ‘gewone’ gevulde speculaas.
Oh, trouwens: deze gevulde speculaas is vegan, net als de selfmade kruidnoten.
Ik gebruik zelf altijd een vrij grote bakvorm, bijvoorbeeld een brownieblik. Een cakeblik is wat te klein.
Tip: de amandelmelk maakt de spijs smeuïg, maar let op dat het niet té vochtig wordt. Dat hangt ook van de smeuïgheid van de dadels af. Misschien heb je een beetje meer of minder amandelmelk nodig.
Pro tip: als je het deeg een dag van tevoren maakt, komt dat de smaak flink ten goede.