Kruidnoten cake sinterklaas

Kruidnoten-cake (healthy versie)

Cake Sinterklaas

Ingrediƫnten


  • 80 gram havermoutmeel
  • 3 eieren
  • 2 flink rijpe bananen
  • 80 gram amandelmeel
  • 5 el koek- of speculaaskruiden
  • 3 tl bakpoeder
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 tl agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • Een handje kruidnoten

Bereidingswijze

Yes, weer een topidee voor 5 december!

Ik ben helemaal klaar met al die standaard sint-dingen in de winkel. Ik ga er sowieso nog genoeg van eten hoor, daar niet van, maar ik had voor dit jaar echt zin om ook eens zelf sinterklaasrecepten te maken.

Die arme Sint hobbelt een maand lang over de daken en ik zit alleen maar op de bank, tot aan mijn ellebogen in een maxi-zak pepernoten en schuimpjes te graaien.

Daarom dacht ik: laat ik eens een origineel recept voor Sinterklaas maken. Om het echt 5 december-proof te maken, heb ik er natuurlijk wel kruidnoten doorheen gedaan.

En als je slim bent gebruik je hiervoor de gezonde kruidnoten die je zelf hebt gemaakt. Win-winsituatie, denk ik zo.

Tip: als je geen havermoutmeel hebt, kun je gewone havermout tot meel vermalen in je keukenmachine.

Zo maak je de gezonde kruidnoten-cake:

  • Warm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het havermoutmeel, de bananen en de eieren in je keukenmachine en meng tot een gladde massa.
  • Voeg dan de rest van de ingrediĆ«nten (min kruidnoten) toe, en meng dit weer tot een geheel.
  • Meng wat kruidnootjes in je beslag. Als ze vrij groot zijn, zou ik ze nog even hakken.
  • Doe het beslag in de ingevette cakevorm. Versier de bovenkant van je cake met kruidnoten.
  • Zet je cake ongeveer 3 kwartier in de oven. Check met een sateprikker (of vork) of-ie gaar is.
  • Laat hem even afkoelen. Niet te lang trouwens, ik ben zelf fan van cake die net nog een beetje warm is.
  • Geniet van je sintercake!