kwarkbrood recept

Kwarkbrood recept: gezond en makkelijk

Cake Brood

Ingrediënten


  • 150 havermoutmeel
  • 100 gram speltmeel
  • 250 gram kwark
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 1 el kaneel
  • 1 el kaneel
  • 75 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Bereidingswijze

Heb je ooit van kwarkbrood gehoord? Ik wist ook niet wat het was. Maar geloof me, kwarkbrood is het ultieme tussendoortje. Je kunt het vergelijken met bananenbrood of een gezonde cake. Dit recept is net zo simpel als een eenpansgerecht, je hebt namelijk geen keukenmachine of mixer nodig. Je kunt alle ingrediënten mengen in een grote kom en het kwarkbrood hoeft maar 45 minuten in de oven.

Kwakbrood is er in alle soorten en maten, maar deze variant met appel, kaneel en rozijnen is echt mijn favoriet. Ik neem vaak een plakje mee als tussendoortje of ik neem in de ochtend twee plakjes kwarkbrood als ontbijt.

Tip: je kunt het kwarkbrood nog lekkerder maken door een een handjevol gezonde noten toe te voegen aan het beslag.

Dit is het kwarkbrood recept:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de banaan in een grote kom
  • Roer het havermoutmeel, het ei, de kaneel, het bakpoeder en het zout erdoor tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Voeg vervolgens het speltmeel en de kwark toe. Roer alles door elkaar, het beslag blijft stug.
  • Voeg vervolgens de rozijnen toe en roer deze door het beslag heen.
  • Schenk het beslag in je cakevorm (vergeet niet om je cakevorm in te vetten of te bekleden met bakpapier).
  • Snijd de appel in de plakjes en leg de stukjes appel in het beslag.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar.
  • De cake is klaar als je er een sateprikker in prikt en die er schoon uitkomt.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Summary
recipe image
Recipe Name
Kwarkbrood recept: gezond en makkelijk
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time