Heb je ooit van kwarkbrood gehoord? Ik wist ook niet wat het was. Maar geloof me, kwarkbrood is het ultieme tussendoortje. Je kunt het vergelijken met bananenbrood of een gezonde cake. Het is gezond en makkelijk om te maken.
8 personen
50 minuten
Heb je ooit van kwarkbrood gehoord? Ik wist ook niet wat het was. Maar geloof me, kwarkbrood is het ultieme tussendoortje. Je kunt het vergelijken met bananenbrood of een gezonde cake. Dit recept is net zo simpel als een eenpansgerecht, je hebt namelijk geen keukenmachine of mixer nodig. Je kunt alle ingrediënten mengen in een grote kom en het kwarkbrood hoeft maar 45 minuten in de oven.
Kwakbrood is er in alle soorten en maten, maar deze variant met appel, kaneel en rozijnen is echt mijn favoriet. Ik neem vaak een plakje mee als tussendoortje of ik neem in de ochtend twee plakjes kwarkbrood als ontbijt.
Tip: je kunt het kwarkbrood nog lekkerder maken door een een handjevol gezonde noten toe te voegen aan het beslag.