Lekkere mueslirepen met zaden en noten

Dit is een variatie op de gewone mueslireep. Bomvol superfoods! Lekker en gezond tussendoortje. Deze is perfect voor een uur of 3 of 4, als je nog even moet tot je avondeten. Maak de repen extra lekker met witte chocola. Veel beter dan een kant-en-klare reep uit de supermarkt!

4 personen

25 minuten

mueslirepen met zaden en noten

Recept voor mueslirepen met gezonden zaden en noten

Dit is een variatie op de gewone mueslireep. Bomvol superfoods zoals hennepzaad en gezonde noten. Lekker en gezond tussendoortje. Deze is perfect voor een uur of 3 of 4, als je nog even moet tot je avondeten. Veel beter dan een kant-en-klare reep uit de supermarkt!

Zorg ervoor dat je dadels niet zijn uitgedroogd – dan plakken ze niet goed en dan vallen je repen uit elkaar. Zijn je dadels droog? Dan kun je ze even laten weken in water.

Wil je het suikergehalte verminderen? Dan kun je de dadels (deels) vervangen met een andere plakkerige, gedroogde fruitsoort. Voorbeelden zijn gedroogde cranberries of gedroogde pruimen.


Ingrediënten

  • 135 gram havermout
  • 55 gram grofgehakte amandelen, walnoten of pecannoten
  • 230 gram dadels
  • 2 el chiazaad
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el hennepzaad
  • 60 ml maple syrup, agavesiroop of honing
  • 65 gram pindakaas of andere notenboter

Stap 1: Gooi de dadels in een keukenmachine totdat ze helemaal fijngehakt zijn, ongeveer een minuutje. 

Stap 2: Warm de siroop en notenboter naar keuze op in een steelpannetje. 

Stap 3: Doe de dadels samen met de havermout, gehakte noten, zaden en pitten in een kom. Meng dit kort. Schenk het warme mengsel eroverheen en meng samen (kan gewoon met je handen). 

Stap 4: Doe bakpapier in een vierkant bakblik of een brownievorm. Niet te groot, tussen de 18×18 en 24×24 centimeter. 

Stap 5: Giet het mengsel in het bakblik en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Vouw het bakpapier over de bovenkant. Als dat niet lukt kun je ook plastic folie gebruiken om de boel af te dekken.

Stap 6: Zet het blik in de koelkast (of vriezer) voor ten minste een kwartier. Til het hardgeworden mengsel met het bakpapier uit het blik. Hak het in 10 stukken, of 12 voor kleinere repen. Klaar zijn je zelfgemaakte mueslirepen met noten!

Optioneel: rooster de noten kort in een pan. Dan zijn ze nog lekkerder. 

Optioneel: smelt ongeveer 75 gram witte chocola en giet het over het de mueslirepen.

Gezonde recepten