• home
 • Work-out
 • De 3 beste dip bars voor calisthenics: een uitgebreide koopgids

De 3 beste dip bars voor calisthenics: een uitgebreide koopgids

Als je serieus aan de slag gaat met calisthenics, zijn dip bars een must.  

Dips zijn een van de basisoefeningen bij calisthenics. Ze zullen een belangrijk onderdeel van je trainingsschema zijn. Als je net begint met calisthenics, kun je een ‘scaled version’ van de  dips uitvoeren. 

Je kunt proberen om de dips uit te voeren op een trap, een bankje of op een stoel. Maar hierdoor zet je je polsen in een onnatuurlijke positie, wat weer kan leiden tot blessures. 

Het is tijd om je calisthenics naar een hoger niveau te tillen en professionele Dip Bars te kopen. Ze bieden een betere grip, meer comfort voor je polsen en uiteindelijk betere resultaten. 

In deze gids zetten we de beste dip bars op een rij.

1. Lebert – Equalizer Dip Bars

2. Gorilla Sports – Dip Bars

3. Trizzle – Calisthenics Dip Bars 

1. Lebert – Equalizer Dip Bars

beste dip bar kopen

De Lebert Equalizer Dip Bars zijn een waardevolle aanvulling op je training, waarmee je een breed scala aan oefeningen kunt uitvoeren zonder je polsen te belasten. Ze zijn robuust en gebruiksvriendelijk..

Pluspunten:

 • Hoge kwaliteit en robuustheid.
 • Veelzijdigheid in oefeningen voor het hele lichaam.
 • Lichtgewicht, maar toch stevig en stabiel.

Minpunten:

 • Enkele problemen met het monteren van schroeven vanwege verf in de schroefdraden.
 • Hoewel over het algemeen als waardevol beschouwd, zijn ze aan de dure kant.

De Lebert Equalizer is een veelzijdig en draagbaar trainingsapparaat, ideaal voor full-body workouts. Het is ontworpen voor zowel beginners als gevorderde atleten, met meer dan 100 mogelijke oefeningen zoals push-ups, dips en beenheffen. 

De Equalizer is beschikbaar in drie maten, waarbij elke maat is getest voor optimale veiligheid. De vrijstaande stangen zorgen voor stabiliteit en effectiviteit tijdens oefeningen. 

Bij aankoop krijg je toegang tot een online fitnessgroep voor extra ondersteuning en coaching. Het pakket bevat twee stangen met schuimrubberen handgrepen, een weerstandsband en een oefenvideo. 

De stangen kunnen tot 180 kg dragen en zijn eenvoudig te monteren en te vervoeren. Veel personal trainers gebruiken en bevelen de Lebert Equalizer aan.

2. Gorilla Sports – Dip Bars

man traint met dip bar

De Dip Bars zijn ideaal voor een effectieve thuisworkout, bieden een combinatie van functionaliteit en stabiliteit.

Pluspunten:

 • Veelzijdig in gebruik: geschikt voor diverse oefeningen en kan ook als kledingstandaard dienen.
 • Robuust en stabiel, zelfs bij grote belasting.
 • Hoogwaardige kwaliteit met rutschfeste handvatten voor veiligheid.

Minpunten:

 • Kan voor langere mensen (boven de 1,75m) te kort zijn.
 • Sommige gebruikers meldden een lichte instabiliteit of oneffenheden, zoals een licht scheve poot.

De dip bars zijn ontworpen voor een effectieve full-body training, met een focus op het bovenlichaam. 

Deze dip-handgrepen zijn veelzijdig en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ze zijn gemaakt van massief staal met vloervriendelijke rubberen doppen voor stabiliteit en bescherming tegen krassen. 

De dip bars zijn verkrijgbaar in drie maten (46 x 39 x 30 cm, 61 x 38 x 73 cm, 68 x 45 x 94 cm) en drie kleuren (blauw, rood, zwart). 

Ze ondersteunen een maximale belasting van 100 kg per standaard. Oefeningen variëren van dips en push-ups tot l-sits en statische houdingen, waardoor ze ideaal zijn voor beginners en gevorderden.

3. Trizzle – Calisthenics Dip Bars 

wat kun je met een dip bar

Op basis van de reviews zou je deze dip bars moeten kopen omdat ze niet alleen voldoen aan de verwachtingen en van goede kwaliteit zijn, maar ook vanwege hun unieke draaibare poten die ideaal zijn voor ongelijke ondergronden en hun verstelbaarheid in hoogte voor diepere dips.

Pluspunten:

 • Goede kwaliteit en robuustheid.
 • Draaibare poten voor ongelijke ondergronden.
 • Verstelbaar in hoogte voor variabele training.

Minpunten:

 • Kunnen instabiel worden als ze te ver uit elkaar worden gezet.
 • Sommige gebruikers vinden ze te prijzig in vergelijking met andere merken.

De Trizzle Dip Bars zijn essentieel voor bodyweight en calisthenics training. Ze zijn uitgerust met rubberen handvatten voor optimale grip en zijn met hun 9 kg gemakkelijk draagbaar. 

Ze zijn in hoogte verstelbaar, geschikt voor elke gebruiker, en bieden twee verschillende hoogte-opties. Uniek aan deze Dip Bars is hun vermogen om zich aan te passen aan ongelijke ondergronden dankzij draaibare poten, waardoor ze perfect zijn voor outdoor workouts op oneffen terrein. 

Gemaakt van stevig staal, ze zijn stabiel en veelzijdig, geschikt voor een reeks oefeningen zoals opdrukken, dips, optrekken en handstanden.

Wat is een dip bar en waarom moet je een dip bar kopen?

vrouw traint met dip bar

Een dip bar of dipstangen zijn een soort draagbare gymnastiekapparaten. Dip bars bestaan uit twee verhoogde horizontale stangen die tegenover elkaar staan met ruimte ertussen.

De bars zijn stabiel en meestal gemaakt van metaal, hout of kunststof. Aan de zijkant zitten steunen die ervoor zorgen dat de bars niet kantelen. 

Dip bars zijn voor calisthenics-atleten en kunnen gebruikt worden voor diverse oefeningen. Denk dips en rows. De meeste oefeningen voer je alleen uit met lichaamsgewicht.

Dip Bars zijn hoger dan parallettes, die vooral worden gebruikt voor push-ups en l-sits.

Dips zijn een essentiële oefening in calisthenics, samen met de push-up en de pull-up als het gaat om bovenlichaam- en armkracht. 

Elke serieuze calisthenics-beoefenaar zal regelmatig dips doen en de dip is een belangrijk onderdeel van vrijwel alle trainingsschema’s. In dit blog lees je over de meest gemaakte fouten bij dips.

Het belangrijkste doel van het doen van dips is om je triceps, schouders en borst te trainen. Door dips te trainen, train je ook je core. De dip is een krachtige oefening en wordt ook wel ‘de squat voor het bovenlichaam’ genoemd. Als je een crossfit-box gaat bouwen zijn dip bars een must. 

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten