• home
  • Work-out
  • Klimschoenen kopen? Dit is onze top 5 beste klimschoenen [ook voor boulderen]

Klimschoenen kopen? Dit is onze top 5 beste klimschoenen [ook voor boulderen]

de beste klimschoenen kopen

Klimmen en boulderen winnen aan populariteit in Nederland. Voor zowel beginners als ervaren klimmers zijn klimschoenen essentieel. Maar welke klimschoen moet je kiezen? In deze blogpost delen we onze top 5 klimschoenen om je te helpen de perfecte match te vinden.

Voordat we beginnen met onze top 5 klimschoenen nog wat belangrijke informatie:

Er zijn drie soorten klimschoenen:

  • neutrale (comfortabel, minder gevoel)
  • gematigde (precisie, snellere slijtage)
  • agressieve schoenen (voor ervaren klimmers, minder comfort)

De pasvorm is cruciaal; schoenen moeten goed passen zonder te knellen. Strakkere schoenen bieden meer precisie, maar minder comfort. De keuze tussen veters, klittenband of elastische sluiting hangt af van persoonlijke voorkeur en behoefte aan aanpassingsvermogen. Bij het kiezen van klimschoenen is comfort voor beginners het belangrijkst, terwijl ervaren klimmers mogelijk meer geavanceerde opties nodig hebben. Ook interessant: in dit blog lees je alles over magnesium.

Tip: begin je met boulderen? Lees onze uitgebreide gids

Dit is onze top 5 klimschoenen

1. La Sportiva Skwama

De Skwama klimschoenen zitten als een tweede huid, bieden perfecte omsluiting van de voet en ondersteunen technische posities. Ze zijn extreem flexibel, dankzij een innovatieve zoolconstructie, en beschermen tegen slijtage.

De Vibram XS-Grip2 zolen zorgen voor maximale wrijving. Deze schoenen vallen iets kleiner uit, hebben een normale pasvorm, en wegen 210g per schoen. De zool is sterk voorgespannen en sterk asymmetrisch. De schoenen zijn geschikt voor boulderen.

2. Scarpa Drago

De Scarpa Drago is een high-end klimschoen, ideaal voor uitdagende boulders dankzij zijn aanzienlijke downturn en druk op het teenbereik voor stabiliteit op kleine treetjes. De duurzame Vibram XS Grip 2 zool biedt sterke grip, en extra rubber op de voorvoet maakt toe hooks mogelijk.

De schoen, gemaakt van microvezel, behoudt zijn pasvorm over vele klimsessies. Hij heeft klittenbandsluiting en aantreklussen voor snel aan- en uittrekken. Geschikt voor sportklimmen en boulderen, voornamelijk op verticale en overhangende terreinen, en is speciaal ontworpen voor smalle voeten.

3. Scarpa Instinct VS

De Scarpa Instinct VS is een uniseks klimschoen, ideaal voor klimmers die een zachte, flexibele zool prefereren. Met een licht assymmetrische rand en lichte downturn, is deze schoen perfect voor het vasthouden aan kleine treetjes en het uitvoeren van teen- en heelhooks.

Het beschikt over een klittenbandsluiting en is vooral handig voor regelmatige wisseling van schoenen. Het is niet een beginnersschoen en past meestal beter als het een halve tot een hele maat kleiner wordt gekocht.

4. Red Chili Puzzle

De PUZZLE is een innovatieve klimschoen, ontworpen voor de jonge klimmers, met speciale aandacht voor ergonomie en anatomie van groeiende voeten. Met een smalle hiel en speciaal gevormde teenendoos voorkomt het irritatie en overmatige samendrukking.

De schoen bevordert natuurlijk stappen en biedt uitstekende prestaties dankzij zijn agressieve ontwerp. Het bovenmateriaal is gemaakt uit één stuk voor comfort en minimalisatie van overtollig materiaal, en de tong is gemaakt van ademend gerecycled garen.

5. Mad Rock Shark 2.0

Deze agressieve, nauwsluitend passende klimschoen levert ongekende prestaties dankzij het Arch Flex systeem. Kenmerken omvatten een opsteekontwerp met powerstrap, een tussenzool met verschillende krachtzones voor verbeterd gevoel, en robuust Science Friction 3.0-rubber voor uitstekende grip.

Deze veganistische schoen heeft klittenbandsluiting, is voorzien van toepatch en haklussen, en gemaakt van kunstleer en Syn Flex materiaal. Geschikt voor rotsklimmen.

Tot slot

Het vinden van de juiste klimschoen kan een uitdaging zijn, maar hopelijk heeft onze top 5 je geholpen. Als je een beginnende klimmer bent, gaat comfort boven alles. Je wilt blijven klimmen en dus moet een klimschoen vooral lekker zitten. Je merkt snel genoeg wanneer dit het geval is. Kun je jouw grote teen nog op en neer bewegen? Dan zit je goed. Let wel op: schuift je hele voet door de schoen? Dat is juist iets te losjes.

Tip: Ga op klimschoen-jacht in de namiddag of avond. Je voeten zwellen namelijk iets op gedurende de dag. Als je de schoenen ’s ochtends maar nét past, zitten ze tijdens een klimsessie waarschijnlijk te strak.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten