De beste liquid chalk: een uitgebreide review

liquid chalk

Liquid chalk – vloeibare magnesium – heeft hetzelfde effect als magnesium in poedervorm, maar dan zonder de rommel. Ideaal voor in de sportschool, de klimhal of gewoon voor thuistrainingen. 

Er zijn ontzettend veel soorten liquid chalk verkrijgbaar. Dus welke kies je dan, en waar moet je op letten? Dat hebben we uitgebreid voor je getest.

Je vindt onze bevindingen in deze review. 

De 5 beste liquid chalks in 30 seconden

 1. U Fit One Vloeibaar Magnesium 250ml 
 2. Gouden Grip Liquid Chalk 250ml 
 3. Matchu Sports – Liquid chalk 250 ml
 4. High Pulse® Liquid Chalk 250 ml 
 5. Dutch Chalk – Liquid Chalk 125 ml

 

man sport met magnesium

Uitgebreide review van de beste liquid chalk 

 • Er zijn verschillende liquid chalkproducten verkrijgbaar, elk met unieke kenmerken.
 • De samenstelling en consistentie van vloeibaar krijt beïnvloeden de grip, droogtijd en duurzaamheid, wat cruciaal is voor een veilige en effectieve training.
 • De keuze voor een liquid chalkproduct hangt af van persoonlijke voorkeuren en individuele behoeften, wat zorgt voor een op maat gemaakte sportervaring.

U Fit One vloeibaar magnesium 250 ml

De liquid chalk van U Fit One is van uitmuntende kwaliteit. Je brengt het eenvoudig aan en het vlekt niet. 

Het compacte ontwerp is ideaal voor onderweg, zodat je nooit een sessie hoeft te missen. En met de snelle levering begin je in een oogwenk aan je grip-verbeterende reis! 

Het vloeibare magnesium is een echte game-changer, waardoor je meer kunt focussen op je prestaties en minder op je grip. 

Beste liquid chalk

u fit one

U Fit One – vloeibaar magnesium – 250 ml

bol.com logoBekijk prijs op bol.com

Pluspunten: 

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Smeert gemakkelijk uit en vlekt niet
 • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk mee te nemen

Minpunten: 

 • Je vindt dit product niet zo snel in een fysieke winkel
 • Klimmers zullen deze magnesium vaker moeten aanbrengen dan sporters die het in de sportschool gebruiken 

Gouden Grip Liquid Chalk 250 ml

Ervaar de robuuste grip met Gouden Grip Liquid Chalk 250ml. Dit product is met precisie ontworpen om een betrouwbare grip te bieden, essentieel voor klimmers en sporters. 

Onze klanten, inclusief senior sporters, waarderen de kwaliteit en de verbeterde grip die het biedt. Gouden Grip Liquid Chalk is meer dan alleen een vloeibaar krijt; het is een toewijding aan veiligheid en verbeterde prestaties. 

Probeer het nu, en til je training naar een hoger niveau met vertrouwen en kwaliteit die alleen Gouden Grip kan bieden.

Best getest

Pluspunten:

 • Biedt betrouwbare grip, vooral voor klimmers
 • Het is een gevestigd merk
 • Hoge kwaliteit magnesium

Minpunten:

 • Het is duurder dan magnesiumpoeder
 • Het flesje kan lekken als je het niet goed sluit

Matchu Sports Liquid chalk 250 ml

Met Match Sports Liquid Chalk verbeter je je grip voor essentiële workout-oefening, zoals pull-ups, barbell-hantering en turnen. 

Verpakt in een handig hersluitbaar flesje van 250 ml, is het makkelijk mee te nemen en eenvoudig te gebruiken: een druppel in de palm, uitsmeren over handen en vingers, en even laten drogen. 

Dit product absorbeert zweet, vermindert blaren en houdt de handen droog. Dit resulteert in een betrouwbare grip en daarmee verbeterde prestaties. 

Pluspunten:

 • Dit product absorbeert zweet en vermindert blaren
 • Je neemt het hersluitbare flesje makkelijk mee
 • Veelzijdig en daarom geschikt voor verschillende soorten sportactiviteiten 

Minpunten:

 • Zonder zeep is het wat lastiger van je handen te krijgen
 • Het kan gaan klonteren als je het langere tijd niet gebruikt door bijvoorbeeld een blessure 

High Pulse® Liquid Chalk 250 ml 

De High Pulse® Liquid Chalk 250 ml levert wat het belooft: het biedt een betrouwbare, langdurige grip die essentieel is voor een veilige en effectieve training. 

Het gemak van een vloeibaar krijt dat snel droogt en lang meegaat, maakt het een aantrekkelijke keuze voor veel sporters. Van krachttraining, klimmen of paaldansen tot powerlifting of crossfit – de High Pulse liquid chalk is voor elke sport geschikt. 

Het is een investering in je sportprestaties die elke cent waard is.

Liquid chalk

Pluspunten:

 • De High Pulse® Liquid Chalk is uiterst veelzijdig en is daarom geschikt voor diverse sportactiviteiten
 • Het heeft een snelle droogtijd en anti-zweeteigenschappen
 • Een kleine hoeveelheid vloeibaar krijt gaat lang mee, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor sporters

Minpunten:

 • Wanneer je de verpakking niet goed afsluit, droogt het product uit
 • Als je een gevoelige huid hebt, kan deze liquid chalk tot irritatie leiden

Dutch Chalk – Liquid Chalk 125 ml

Dutch Chalk Liquid Chalk is ontworpen voor maximale grip zonder stofwolken bij het aanbrengen, wat resulteert in minder magnesiumresten op je sportkleding. 

Dit vloeibare magnesium is ideaal voor diverse sporten en blijft goed zitten, waardoor het vaak wordt gecombineerd met Magnesium Blokken van Dutch Chalk. 

Aangezien het product alcohol bevat, helpt dat bij het desinfecteren van handen en apparatuur. Het gebruik is simpel en de aangename geur is een extra pluspunt. 

Dutch chalk

chalk

Dutch Chalk – Liquid Chalk – 125 ml

bol.com logoBekijk prijs op bol.com

Pluspunten:

 • Dutch Liquid Chalk biedt een sterke en duurzame grip en is daarmee ideaal voor klimmers
 • Dankzij de alcohol in de samenstelling helpt het bij het desinfecteren van handen en apparatuur
 • Het is gemakkelijk aan te brengen en schoon te gebruiken

Minpunten:

 • De grootte van de tube kan voor sommige gebruikers misschien te groot zijn om gemakkelijk mee te nemen, hoewel er een kleinere 50 ml variant beschikbaar is
 • Dutch Liquid Chalk is duurder dan sommige traditionele magnesiumproducten 

Waar moet je op letten bij het kiezen van Liquid Chalk?

Bij het kiezen van liquid chalk is het essentieel om te letten op ingrediënten, vooral voor mensen met gevoelige huidtypes. Zowel de consistentie als de geur kunnen variëren tussen merken. Dit wordt beïnvloed door de hoeveelheid alcohol in het product. 

Belangrijk is de duurzaamheid van de grip, de droogtijd en natuurlijk de effectiviteit in gripverbetering. We lichten het hieronder voor je toe. 

1. Ingrediënten

Het kiezen van het juiste product begint met het begrijpen van de ingrediënten. Bij liquid chalk is het essentieel om te letten op mogelijke irriterende stoffen, vooral als je een gevoelige huid hebt. 

Veel voorkomende ingrediënten zijn magnesiumcarbonaat en alcohol. Magnesiumcarbonaat helpt bij het absorberen van zweet. Het alcoholgehalte, afhankelijk van de concentratie, kan je huid juist weer te veel uitdrogen. Check het label goed als je een huidaandoening of een allergie hebt voor bepaalde stoffen.

handen trainen met een knijper

2. Consistentie

De consistentie van liquid chalk kan variëren tussen merken. Sommige hebben een dikkere, pasta-achtige consistentie, terwijl andere meer vloeibaar zijn. 

De dikte kan invloed hebben op hoe gemakkelijk het product aan te brengen is en hoe gelijkmatig het verdeelt over de handen. Je persoonlijke voorkeur bepaalt welk type je kiest.

3. Geur

De geur van liquid chalk wordt mede bepaald door het alcoholgehalte dat nodig is voor snelle verdamping. Sommige mensen vinden deze geur verfrissend, maar voor anderen is het juist wat overweldigend of onaangenaam.

Sommige merken voegen geuren toe aan de chalk om die alcohollucht te maskeren. De ene vloeibare magnesium ruikt daarom meer naar alcohol dan de ander. 

4. Duurzaamheid

Een kritiek aspect van liquid chalk is hoe lang het meegaat tussen applicaties. Idealiter wil je een product dat gedurende je hele trainingssessie effectief blijft zonder meerdere keren opnieuw aan te brengen. 

De duurzaamheid kan variëren op basis van ingrediënten, consistentie, en hoeveel je zweet tijdens je training. Het hangt natuurlijk ook van de sport af. Bij krachttraining wisselen je handen minder van positie waardoor de chalk langer blijft zitten. Bij boulderen of klimmen zul je de vloeibare magnesium vaker moeten aanbrengen. 

5. Droogtijd 

Na het aanbrengen van liquid chalk moet je wachten tot het droogt om de maximale grip te krijgen. Afhankelijk van het merk en de samenstelling kan de droogtijd variëren van 10 tot 90 seconden. Voor atleten die in een snel tempo trainen, zoals CrossFitters, kan een snellere droogtijd essentieel zijn.

Tip: Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar als je met je handen wappert droogt het sneller.

Is Liquid Chalk beter dan magnesium in poedervorm?

Liquid chalk biedt het gemak van minder rommel en een gelijkmatige applicatie. Het is ook hygiënischer dan een gedeeld blok of gedeelde zak magnesium. Wat het beste bij jou past, blijft natuurlijk persoonlijke voorkeur. 

Conclusie

De beste liquid chalk hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Overweeg zaken als geur, consistentie, droogtijd en hoe lang het product meegaat tussen applicaties. 

U Fit One vloeibaar magnesium 250 ml komt als topkeuze naar voren vanwege zijn uitstekende eigenschappen en positieve feedback van gebruikers, maar het is essentieel om een product te kiezen dat het beste bij je past.

Dit artikel is geschreven door Simone Phelps

Gerelateerde berichten