• home
  • Work-out
  • Deze CrossFit-documentaires moet je gezien hebben

Deze CrossFit-documentaires moet je gezien hebben

De beste CrossFit documentaires

Als je thuis op de bank zit, word je onrustig en wil je eigenlijk niets liever dan CrossFit. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws: op Netflix staan een paar toffe CrossFit-documentaires. 

De beste CrossFit Documentaires

CrossFit is verslavend. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, ben je er non-stop mee bezig. Je past je levensstijl aan, je gaat gezonder eten, je kent alle CrossFit termen uit je hoofd, je probeert iedere week een paar WOD’s mee te pakken en na de work-out blijf je in de box hangen om aan je techniek te werken. 

Tip: in dit blog lees je welke benchmark WOD’s er zijn,

Als je thuis op de bank zit, word je onrustig en wil je eigenlijk niets liever dan CrossFit. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws: op Netflix staan een paar toffe CrossFit-documentaires. Zo kun je met CrossFit bezig zijn en je lichaam de rust geven die het verdient. 

Ben je op zoek naar nieuwe CrossFit schoenen? Ook dan hebben we goed nieuws. In dit blog delen we onze top 3 CrossFit schoenen.

The redeemed and the dominant: fittest on earth 

De CrossFit Games winnen is het ultieme doel van iedere professionele CrossFitter. Als je hieraan meedoet strijd je om de titel ‘fittest on earth’. Dus: wie is de fitste persoon op aarde.

In deze documentaire volg je professionele CrossFit-atleten van over de hele wereld. Je ziet hoe ze zich voorbereiden op de CrossFit Games en hoe ze het vierdaagse event doorstaan. 

De 2017 CrossFit Games staan bekend als de zwaarste in de geschiedenis. Tijdens het event lopen de emoties hoog op. 

The Game Changers 

Dit is waarschijnlijk een van de meest besproken Netflix-documentaires. In ‘The Game Changers’ vertellen bekende atleten hoe een plantaardig dieet heeft bijgedragen aan een  sterker lichaam en betere sport-performance. De film is één brok inspiratie. Veel mensen zeggen dat deze documentaire flinke impact heeft gehad op hun dieet- en levensstijl.  

Echt veel keus heb je ook niet als niemand minder dan Arnold Schwarzenegger vertelt hoe plantaardig eten zijn leven heeft veranderd.

Froning, the fittest man in history

Rich Froning Jr. is een ware CrossFit- en fitness-legende. Geen enkele atleet slaagde erin zoveel opeenvolgende overwinningen te boeken als Froning. In deze documentaire krijg je inzage in zijn privéleven. Je ziet Froning als zoon, vader en echtgenoot. 

Vervolgens krijg je inzicht in zijn slopende trainingsregime en hoe hij alles op alles zet om voor de vierde keer de CrossFit Games te winnen. 

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten