• home
 • Work-out
 • Deadlift schoenen kopen? Ontdek de beste schoenen om mee te deadliften

Deadlift schoenen kopen? Ontdek de beste schoenen om mee te deadliften

Deadlift schoenen of blote voeten

De deadlift is een compound oefening, tijdens het uitvoeren van een deadlift train je meerdere spiergroepen tegelijk. 

Als je gaat deadliften is het belangrijk om de juiste schoenen te dragen. De juiste schoenen kunnen namelijk het verschil maken tussen het behalen van je persoonlijke record en het risico op potentieel ernstige blessures.

In dit blog vertellen we je welke schoenen geschikt zijn als je gaat deadliften, welke schoenen je moet vermijden en we delen een aantal tips als je deadlift schoenen gaat kopen. 

Waarom speciale deadlift schoenen? 

Het dragen van de juiste schoenen kan niet alleen je prestaties verbeteren, maar ook blessures voorkomen. Deadliften is een oefening die veel kracht en stabiliteit vereist. Goede deadliftschoenen kunnen je helpen om je gewicht op de juiste manier te verdelen en je stabiliteit te verhogen, wat uiteindelijk kan leiden tot betere prestaties.

De beste deadlift schoenen 

Goede deadlift schoenen zijn plat en verhogen je stabiliteit, deze 4 schoenen voldoen aan deze eisen.

 • 1. Deadliften op blote voeten
 • 2. Converse All Star: uitermate geschikt als deadlift schoen
 • 3. Lara Star – Deadlift Schoenen
 • 4. TAVIEW Deadlift Schoenen

1. Deadliften op blote voeten

Dit had je misschien niet verwacht, maar deadliften kun je prima op blote voeten doen. In de meeste commerciële gyms is dit helaas niet toegestaan. 

Deadliften op blote voeten kan meerdere voordelen hebben. Ten eerste biedt het je de mogelijkheid om een beter contact met de grond te hebben, wat kan bijdragen aan een betere stabiliteit en balans tijdens de lift. 

Bovendien kunnen de meeste schoenen een verhoogde hiel hebben, wat de afstand die de stang moet afleggen om de lift te voltooien kan vergroten. Als je op blote voeten lift, minimaliseer je deze afstand, waardoor je efficiënter kunt liften. 

2. Converse All Star: uitermate geschikt als deadlift schoen

deadliften op allstars

Vraag het aan iedere doorgewinterde krachttrainer of bodybuilder: Converse All Stars zijn de perfecte schoen om mee te deadliften. De Converse All Stars zijn niet ontworpen om mee te deadliften, maar ze hebben platte, stevige zolen die uitstekend zijn voor deadlifts. 

Ze zijn ook duurzaam en hebben een comfortabele, strakke pasvorm. Een bijkomend voordeel: deze schoenen zijn niet duur.

3. Lara Star – Deadlift Schoenen

Deze schoen geeft een ‘bare foot’ gevoel en heeft een volledig platte zool zonder hielverhoging. De schoen heeft een rubberen zool voor grip in elke richting. En een sokachtig bovenwerk voor comfort en ademend vermogen.

lara star deadlift schoenen

De deadlift schoenen van Lara Star worden gewaardeerd om hun comfort, functionaliteit en prijs, maar sommige gebruikers vinden de maatvoering en materiaalkeuze niet optimaal.

Pluspunten:

 • Comfortabel voor gewichtheffen en training.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Geschikt voor bredere voeten en biedt een bijna blotevoet-ervaring.

Minpunten:

 • Problemen met maatvoering; sommige maten zijn te groot of te klein.
 • Vragen over de kwaliteit van het gebruikte materiaal.

4. TAVIEW Deadlift Schoenen

Deze schoen heeft een minimalistisch design en een zool met uitstekende grip en stabiliteit. Het bovenwerk is gemaakt van een elastische en ademende stof voor een sokachtig gevoel. 

taview deadlift schoen

De schoen heeft ook een verbeterde stabiliteit voor betere ondersteuning en bescherming tijdens het deadliften.

Pluspunten:

 • Comfortabel en plat ontwerp.
 • Bijdrage aan betere prestaties tijdens het tillen.
 • Stijlvol uiterlijk.
 • Minpunten:
 • Probleem met verkeerde inlegzolen geleverd.
 • Kan ongemakkelijk aanvoelen door inlegzoolprobleem.

Wat maakt een schoen geschikt voor deadliften? 

De belangrijkste kenmerken van deadliftschoenen zijn: 

Platte zolen

De platte zolen helpen je om je gewicht gelijkmatig te verdelen en je lichaam dichter bij de grond te houden, wat je helpt om meer kracht uit te oefenen. 

Goede grip

De grip van de schoen helpt je om stevig op de grond te blijven staan en voorkomt uitglijden tijdens de lift. 

Stabiliteit

De stabiliteit helpt om je voeten en enkels te ondersteunen tijdens de oefening.

Het is ook belangrijk om te benoemen dat deadlift schoenen verschillend zijn van bijvoorbeeld squat schoenen en hardloopschoenen. Squat schoenen hebben vaak een verhoogde hak om de diepte van de squat te verbeteren, terwijl hardloopschoenen zijn ontworpen voor comfort en demping voor langdurige bewegingen. Een uitzondering zijn CrossFit schoenen, deze zijn vaak ontworpen om diverse oefeningen uit te voeren. 

Deadlift schoenen zijn juist ontworpen om maximale stabiliteit en krachtoverdracht te bieden.

Voordelen van deadlift schoenen

Het dragen van deadliftschoenen kan je techniek en prestaties aanzienlijk verbeteren. Door je gewicht gelijkmatig over je voet te verdelen en je dichter bij de grond te houden, kunnen deze schoenen je helpen om meer kracht uit te oefenen en je deadlift te verhogen.

Daarnaast spelen goede deadliftschoenen ook een cruciale rol in het voorkomen van blessures. Door je voeten en enkels stabiel te houden en uitglijden te voorkomen, kunnen deze schoenen je helpen om veilig en effectief te deadliften.

Waar je op moet letten bij het kiezen van deadlift schoenen:

Als je op zoek bent naar deadliftschoenen, zijn er enkele belangrijke eigenschappen waar je op moet letten. De stevigheid van de zool is bijvoorbeeld belangrijk voor de stabiliteit en krachtoverdracht. 

De pasvorm moet comfortabel zijn, maar de schoen moet ook je voet goed ondersteunen. Duurzaamheid is ook een belangrijke factor, omdat deadliften veel eist van je schoenen. Tot slot is het materiaal belangrijk voor het comfort en de ademend vermogen van de schoen.

hoe moet een deadlift

Wat is een deadlift?

Deadlifts staan algemeen bekend als een van de basis oefeningen, samen met squats, pull-ups en bankdrukken. Tijdens een deadlift gebruik je de beenspieren, billen, rug en core.

Bij een deadlift til je het gewicht vanuit een stabiele voorovergebogen positie van de grond tot het dij-niveau, voornamelijk met behulp van je been- en heupspieren. De deadlift wordt meestal uitgevoerd met een barbell. 

Tot slot

Het dragen van de juiste schoenen is belangrijk bij het deadliften. Met hun platte zolen, goede grip en stabiliteit kunnen deadliftschoenen je techniek verbeteren, je prestaties verhogen en je helpen om blessures te voorkomen. 

Met de juiste schoenen aan je voeten, ben je klaar om je deadlift naar het volgende niveau te tillen.

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten