• home
 • Work-out
 • Parallettes kopen? Dit zijn de 4 beste parallettes van 2023

Parallettes kopen? Dit zijn de 4 beste parallettes van 2023

Als je ooit een CrossFit of Calisthenics hebt gedaan, heb je ongetwijfeld getraind met parallettes. 

Parallettes en push up bars zijn een fantastische manier om je CrossFit en calisthenics workouts te verbeteren en leuker te maken. 

Je kunt er talloze oefeningen mee uitvoeren, ze zijn praktisch in gebruik en ze verminderen de druk op je polsen. 

In dit blog vertellen we je alles over parallettes: wat het zijn, hoe je ze kunt gebruiken, hoe ze verschillen van dip-bars en push-up bars en we delen de top 4 beste parallettes. 

Wat zijn parallettes?

Parallettes zijn een soort draagbare gymnastiekapparaten, laag bij de grond en gebaseerd op de parallelle bars die je in de gymnastiek sport ziet. Ze bestaan uit twee stabiele, parallelle bars, meestal gemaakt van metaal, hout of kunststof. Aan de zijkant zitten steunen die ervoor zorgen dat de parallettes niet kantelen. 

Parallettes kunnen gebruikt worden voor diverse oefeningen. De meeste oefeningen voer je alleen uit met lichaamsgewicht. 

welke oefeningen op parallettes

De 4 beste parallettes

1. Lebert Parallettes

parallettes kopen

Deze parallettes zijn een uitstekende keuze voor iedereen die zijn training naar een hoger niveau wil tillen, met de mogelijkheid om verschillende oefeningen uit te voeren voor het versterken van armen, borst, rug en buik. Ze zijn niet alleen stevig en van hoge kwaliteit, maar ook veelzijdig en geschikt voor zowel beginners als gevorderden.”

Pluspunten:

 • Veelzijdig: geschikt voor een breed scala aan oefeningen voor verschillende lichaamsdelen.
 • Hoge kwaliteit en stevigheid: veel gebruikers benadrukken de robuustheid en stabiliteit van de parallettes.
 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderden: ongeacht je niveau, deze parallettes kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je training.

Minpunten:

 • Montage kan enigszins lastig zijn vanwege verf in de schroefdraden.
 • Sommige gebruikers vinden ze aan de dure kant, hoewel de kwaliteit dit voor velen rechtvaardigt.

De Lebert Fitness parallettes zijn essentieel voor kracht- en lichaamsgewichttrainingen. Ze versterken schouder- en rompspieren, verhogen spieruithoudingsvermogen en verminderen polsbelasting. Inclusief twee downloadbare PDF-workout-instructies. Ze bieden een cardiovasculaire training en dagen de kern uit.

Gemaakt van solide roestvrij staal met antislip handgrepen, zijn ze perfect voor dips, push-ups, L-sits en stretchoefeningen.

Afmetingen: 30,5 cm hoogte, 63,5 cm lengte; greepbreedte 34,3 cm en T-beenbreedte 40,6 cm.

Elk weegt 2,3 kg en ondersteunt tot 181 kg. Ze zijn licht, draagbaar en makkelijk op te bergen.

2. Kraken – premium houten parallettes

wat zijn de beste parallettes

De KRAKEN Parallettes zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar solide en kwalitatief hoogwaardige trainingsapparatuur. Ze zijn niet alleen ideaal voor diverse oefeningen, maar bieden ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op elke trainingsroutine.

Pluspunten:

 • Hoge kwaliteit en stevigheid: veel gebruikers benadrukken de robuustheid en duurzaamheid van de parallettes.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding: de parallettes bieden waar voor hun geld.
 • Veelzijdig: geschikt voor diverse oefeningen en ideaal voor calisthenics.

Minpunten:

 • Kan roesten bij blootstelling aan regen.
 • Sommige gebruikers vinden ze aan de dure kant, hoewel de kwaliteit dit voor velen rechtvaardigt.

De KRAKEN parallettes zijn van premium kwaliteit en komen met extra polsbescherming dankzij de KRAKEN Wrist Wraps. Ze zijn gemaakt van beukenhout en high strength alloy, wat zorgt voor een solide grip en duurzaamheid.

Met afmetingen van 50 x 25 x 17 cm en rubberen anti-slip voetsteunen, kunnen ze tot 150 kg dragen. Ze zijn ideaal voor diverse oefeningen zoals push-ups, dips en handstands, waardoor ze geschikt zijn voor calisthenics.

Deze parallettes zijn ontworpen voor flexibele training, waar en wanneer je maar wilt, en helpen het risico op polsblessures te verminderen. Geschikt voor elke sporter.

3. U Fit One Parallettes

Deze parallettes zijn van topkwaliteit en bieden een ongeëvenaarde stabiliteit, waardoor handstanden en andere oefeningen moeiteloos uitgevoerd kunnen worden, en zijn door gebruikers wereldwijd geprezen om hun duurzaamheid en comfort.”

parallettes

Pluspunten:

 • Hoogwaardige kwaliteit van het materiaal.
 • Uitstekende stabiliteit op diverse ondergronden.
 • Comfortabele en ergonomische grip.

Minpunten:

 • Aan de prijzige kant.
 • Sommigen vinden het ontwerp te eenvoudig voor de prijs.

Deze duurzame houten parallettes zijn ideaal voor fitnessliefhebbers die hun training willen intensiveren. Gemaakt van kwalitatief beukenhout, bieden ze een stevige basis voor lichaamsgewicht oefeningen zoals push-ups, dips, L-sits en handstanden.

Met een lengte van 30 cm zijn ze geschikt voor diverse oefeningen. Het houten handvat beschermt de polsen, voorkomt blessures en biedt een uitstekende grip, zelfs bij zweterige handen.

Dankzij het driehoekige ontwerp zijn ze stabiel en kunnen ze een gewicht van 200-300kg dragen. De set bevat een paar paralettes, anti-slip tape voor extra grip en pads voor stabiliteit op de vloer.

4. Pullup & Dip®

parallettes gebruiken calisthenics

Kies voor de parallettes van Pullup & Dip als je op zoek bent naar een solide, stabiele en comfortabele trainingstool.

Pluspunten:

 • Zeer stabiel en solide constructie.
 • Comfortabele en ergonomische houten handvatten.
 • Geschikt voor diverse oefeningen en biedt vertrouwen tijdens de training.

Minpunten:

 • Sommige gebruikers vinden de prijs-kwaliteitverhouding niet optimaal.
 • Problemen met de rubberen voetjes die los kunnen komen of ontbreken.

Hoogst gewaardeerde parallettes

De houten parallettes van Pullup & Dip, ideaal voor Calisthenics, Crossfit en Bodyweight Training, bieden ergonomische handgrepen en hoogwaardige stalen voeten met anti-slip pads. 

Beschikbaar in lage en medium uitvoeringen, ze zijn geschikt voor talrijke oefeningen en gemakkelijk op te bergen. Wordt gemonteerd geleverd.

De ergonomische houten handvatten beschermen de polsen en bieden een uitstekende grip. De stalen voeten met antislip zorgen voor stabiliteit. Er zijn twee versies beschikbaar: LAAG, ideaal voor push-ups en draagbaarheid, en MEDIUM voor oefeningen zoals L-sit. Pullup & Dip, gestart in 2016, is nu een internationaal merk dat hoogwaardige calisthenicsapparatuur biedt, waardoor atleten overal kunnen trainen.

man gebruikt parallettes training

Hoe kun je parallettes gebruiken?

Krachttraining: Met behulp van parallettes kun je verschillende push-up-varianten uitvoeren zoals de gewone push up, brede push-up, planche push-ups en handstand push-ups. Met deze oefeningen bouw je kracht in je bovenlichaam en core.

Balanstraining: Parallettes zijn geweldig voor het trainen van je balans. Ze kunnen worden gebruikt voor oefeningen als de handstand, waarmee je je arm-, schouder- en polsbalans kunt verbeteren. Bekijk onze trainingsschema’s voor push-ups

Welke soorten parallettes zijn er?

Parallettes kunnen variëren in maat, vorm, materiaal en hoogte, waardoor sommige soorten beter geschikt zijn voor bepaalde oefeningen dan andere:

 • Lage parallettes: Deze zijn ideaal voor beginners of voor mensen die zich willen concentreren op grondoefeningen, zoals L-Sits en planche push-ups.
 • Hoge parallettes: Deze bieden meer ruimte voor beweging, waardoor ze perfect zijn voor geavanceerdere oefeningen zoals handstand push-ups.
 • Houten parallettes: Hout biedt een uitstekende grip en voelt natuurlijker aan dan metaal of plastic.
 • Metalen parallettes: Metaal is duurzaam en stevig, waardoor het ideaal is voor intensieve trainingen.

Wat is het verschil tussen dip bars en parallettes? 

Dip bars en parallettes zijn beide effectieve tools die veel worden gebruikt in bodyweight training zoals Calisthenics, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

Vorm en grootte

Dip bars zijn vaak groter en hoger dan parallettes. Ze bestaan meestal uit twee rechtopstaande bars met handvatten bovenaan en zijn ontworpen voor de gebruiker om zijn of haar lichaam tussen de bars op te tillen (zoals de dip). 

Parallettes daarentegen zijn kleiner, draagbaarder, en dichter bij de grond. Ze lijken meer op twee parallelle bars waarop de gebruiker oefeningen kan uitvoeren.

tips bij het parallettes kopen

Soorten oefeningen

Hoewel zowel dip bars als parallettes kunnen worden gebruikt voor diverse bodyweight oefeningen, zijn dip bars vooral bedoeld voor het uitvoeren van dips en andere oefeningen waarbij de gebruiker zijn lichaam tussen de bars optilt. 

Parallettes zijn daarentegen ontworpen voor een breder scala aan oefeningen, waaronder push-ups, L-sits en de handstand bijvoorbeeld.

Mobiliteit en polsbelasting: 

Vanwege hun ontwerp en lagere hoogte zorgen parallettes voor meer mobiliteit en minder druk op de polsen dan dip bars, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met polsklachten.

Dip bars en parallettes kunnen beide een uitstekende aanvulling zijn op je CrossFit workout. Beide kunnen helpen bij het verbeteren van je kracht, balans en lichaamscontrole.

Als je van calisthenics houdt, mogen pull-ups niet ontbreken in je routine. Misschien vind je dit blog over de beste pull-up bar ook interessant.

Tot slot

Parallettes kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je trainingsroutine. Ze zijn klein, draagbaar en ongelooflijk veelzijdig, waardoor ze de perfecte trainingspartner zijn voor zowel CrossFit als Calisthenics.


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten