Wakeboarden en suppen: de ultieme zomersporten

wakeboarden en suppen

Zoek je een leuke hobby voor deze zomer? Wij zijn helemaal fan van wakeboarden en suppen. Daarmee zit je lekker op het water – ideaal met de hete zomers! We vertellen je wat deze sporten inhouden en waar je boards kunt kopen. 

Wat is wakeboarden precies?

Terwijl je op een wakeboard staat, word je voortgetrokken door een boot of een kabel. Je kunt trucs uitvoeren op de golven van de boot of op een speciaal wakeboard-parcours. 

Wakeboarden lijkt misschien ingewikkeld, maar de meeste mensen pakken het relatief snel op. Als je op een speciaal parcours rijdt, kun je les krijgen van een instructeur. Vaak kunnen mensen zelfs na de eerste les al wat tricks. Ben je meer van het open water? Voor de ultieme vrijheid kun je ook wakeboarden achter een boot, bijvoorbeeld op een meer.

Wat is een goed wakeboard? 

Er zijn wakeboards in alle soorten en maten. Bij een parcours met kabelbaan kun je meestal wakeboards huren. Maar als je de smaak te pakken hebt en het écht goed wilt doen, kun je beter je eigen wakeboard te kopen bij een speciaalzaak. Welk wakeboard voor jou het beste is, hangt af van wat je ermee wilt doen. 

Soorten wakeboards 

Wil je wakeboarden op een parcours aan een kabelbaan? Dan kies je voor een kabelwakeboard. Deze hebben meestal een houten kern voor meer flexibiliteit en verstevigde zijwanden. De sliderbase zorgt ervoor dat je board niet beschadigt als je over obstakels glijdt.

Als je wilt wakeboarden achter een boot, heb je een bootwakeboard nodig. Omdat je dan tricks op de golven doet en niet op obstakels, hebben deze boards minder bescherming nodig. Ze zijn stijver en hebben vinnen aan de onderkant. 

Weet je nog niet wat je het leukste vindt? Dan kun je het beste kiezen voor een crossoverwakeboard. Deze boards zijn minder gespecialiseerd voor achter een boot of kabel, maar daardoor wel geschikt voor beide opties. 

sup board in water

Suppen voor de relaxte watersporter

Houd je wel van water, maar niet van wakeboarden? Dan kun je ook gaan suppen! Deze sport is niet voor niets mateloos populair. Suppen staat voor stand-up paddling. Je staat op een supboard en je komt vooruit met peddels. Het is een soort kanoën, maar dan terwijl je staat. Een chille work-out, waarbij je ook nog iets van je omgeving ziet! Het is een heel toegankelijke watersport-variant. Ideaal voor als je lekker wilt bewegen op een warme dag.

Je kunt op veel plekken sup-materiaal huren. Ben je echt fan? Dan kun je beter een supboard kopen. Dat is uiteindelijk stukken goedkoper dan steeds (gebruikte) gear huren. Er zijn talloze soorten supboards. Van opblaasbare boards tot aan boards die speciaal voor golven zijn gemaakt – er is voor ieder wat wils in speciaalzaken. 


Warning: Undefined variable $default in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Warning: Undefined variable $alt in /home/customer/www/thehealthissue.nl/public_html/wp-content/themes/the-health-isseu/single-post.php on line 50

Dit artikel is geschreven door Jouke

Jouke is content marketeer en SEO specialist. Blogt op The Health Issue over sport, voeding en gezondheid.

Gerelateerde berichten